La Companyia de Teatre Ludàlia va aconseguir un rotund èxit ahir a la nit amb l’estrena de “Malik i el món” al Teatre El Centre de Gràcia. L’obra, creada i dirigida per les professores teatrals Elna Roca, Adriana Fornés, Irene Garcia i Paula Lúa a partir de les experiències i desitjos dels actors i actrius, va aconseguir captivar a un públic de 163 persones.
“Malik i el món” narra la història del Malik, un jove amb discapacitat intel·lectual que s’enfronta als reptes de la vida quotidiana. L’obra, amb un inici potent i un final per descobrir, va ser interpretada amb gran sensibilitat i professionalitat pels 14 actors i actrius de la companyia: Berta Alsina, Anna Bartolí, Anna Baza, Xavi Casanellas, David Guiu, Andreu Guzman, Laia Hamzaoui, Laia Martí, Helena Ricart, Ferran Sanz, Roser Seguí, David Valera, Jaume Vidal i Guillem Vilageliu.
El públic va respondre amb gran entusiasme a l’espectacle, premiant els actors i actrius amb una ovació dempeus al final de la representació. Molts dels espectadors van destacar la professionalitat de la posada en escena, la sensibilitat amb què es tractava la temàtica de la discapacitat i la gran emoció que transmetia l’obra.
Un rècord d’assistència
Amb “Malik i el món”, Ludàlia va aconseguir el rècord d’assistència amb més de 160 espectadors a una obra de teatre des dels inicis del taller, fa gairebé vint anys. Un èxit que demostra la gran tasca que realitza aquesta companyia en la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual a través del teatre.
L’èxit de l’estrena ha deixat molts interrogants a l’aire: Veurem Malik i el món de nou? La companyia encara no ha fet públics els seus plans per al futur de l’obra, però l’alta demanda d’entrades i la resposta entusiasta del públic fan pensar que “Malik i el món” podria tornar a pujar als escenaris en un futur proper.
Ludàlia: un referent en la inclusió social
Ludàlia és una companyia de teatre pionera en la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya. A través del teatre, la companyia treballa per a normalitzar l’oci i la cultura d’aquest col·lectiu i per a fomentar la seva participació activa en la societat. “Malik i el món” n’és un exemple més del gran treball que realitza Ludàlia en aquest àmbit.