Dissabte, 3 juny 2023
Dissabte, 3 juny 2023
IniciAccessibilitat UniversalL’ONCE Catalunya forma a docents de l’IOC en recursos pedagògics telemàtics per...

L’ONCE Catalunya forma a docents de l’IOC en recursos pedagògics telemàtics per alumnes amb ceguesa o discapacitat visual

Avui i el dijous 30 de març, impartirà dues sessions a l'Institut Obert de Catalunya sobre l’accessibilitat i usabilitat en l’entorn digital

alumnes universitats discapacitat intel·lectual ocupació
Graduació estudiants amb discapacitat visual // Foto: Fundación ONCE

Avui i dijous 30 de març, l’ONCE, a través del CREDV-CRE ONCE Barcelona (Centre de Recursos Educatius per a Discapacitats Visuals), realitzarà dues sessions formatives pel professorat de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), organitzades a partir d’una sessió general on es mostraran les eines de treball i conceptes generals d’accessibilitat i usabilitat en l’entorn digital, i una segona sessió centrada en l’elaboració de materials digitals accessibles i usables, que anirà dirigida a professorat específic per àrees de llengües/humanitats o científiques/tecnològiques.

Al llarg de la formació es donaran a conèixer les especificitats relatives a l’accessibilitat i mobilitat digital en l’entorn del campus IOC i als seus recursos pedagògics, tot treballant aspectes com l’accessibilitat a la web, el programari, el joc i les plataformes educatives.

anunci guies d'arrel

Aquesta formació serà de caràcter obligatori per a tot el professorat de l’IOC (139 docents), al qual ajudarà en les seves tasques d’elaboració, revisió, actualització i avaluació dels materials didàctics que ofereix el centre.

L’Institut Obert de Catalunya (IOC) és un centre a distància públic del departament d’Educació, que atén a més de 20.000 alumnes en estudis diversos (cicles de Formació Professional, batxillerat, graduat en Educació Secundària, idiomes…), de manera que és important posar-se al dia de recursos pedagògics que puguin millorar el seu servei.

El CREDV-CRE ONCE Barcelona és un servei educatiu específic que en col·laboració amb l’ONCE dona suport a la tasca docent del professorat pel que fa a alumnes amb ceguesa, sordceguesa i greus dèficits visuals, a més d’oferir atenció directa a aquest alumnat i orientació a les famílies. La seva intervenció es concreta en tres grans àmbits: alumnat i famílies, centres i professorat, i zona educativa.

Actualment a Catalunya hi ha 1.178 alumnes amb discapacitat visual escolaritzats de manera normalitzada i 100% inclusiva en els centres educatius.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content