L’ONCE Catalunya exposa una mostra de llibres i materials accessibles amb motiu de la Diada de Sant Jordi

A l’estand 10, a la Rambla de Barcelona

once sant jordi mostra materials accessibles adaptats
Estand de l’Organització a l’edició de l’any passat // Foto: ONCE Catalunya

Avui dimarts dia 23 d’abril, com ja es tradició, l’ONCE Catalunya s’uneix a les celebracions de la Diada de Sant Jordi. L’Organització se suma d’aquesta manera a la gran festa de llibres i roses de les terres catalanes.

A l’estand de l’ONCE,  a la Rambla núm. 10 de Barcelona, els visitants podran trobar revistes, llibres i contes en format Braille i daisy (suport sonor encriptat); adaptacions en relleu, com mapes, plànols i material didàctic en general; màquines perkins d’escriptura en Braille; alfabets en Braille, etc…

BANER_300X250

Aquest mostra de material accessible està produïda pel Servei Bibliogràfic de l’ONCE (SBO), que és el centre on s’elabora i adapta el material formatiu, cultural i d’accés a la informació per els afiliats, tant en suport Braille, sonor o digital, i amb el que es dona suport a les inquietuds culturals i de formació del col·lectiu de persones cegues i deficients visuals.

A la Tifloteca de l’ONCE a Catalunya els afiliats disposen d’obres en Braille en qualitat de préstec. Aquest espai també inclou el “Recó del Relleu”, on s’està elaborant una col·lecció de figures de elements artístics i culturals en 3D, que a través del tacte permet acostar als usuaris elements que els fan entendre millor el que llegeixen.

A l’actualitat, l’ONCE posa a disposició dels més de 72.000 afiliats, mitjançat la seva Biblioteca Digital, 62.152 obres en braille o àudio. A més, disposa de 33 Tifloteques més que sumen 48.000 obres per poder prestar, de las que més de 5.000 són en català.

Ja s’està treballant per fer efectius els acords del Tractat de Marrakech, pel que cecs i deficients visuals de 35 països, podran intercanviar-se llibres adaptats amb tota llibertat i que suposarà l’augment del percentatge d’obres adaptades a tot el món que en l’actualitat és només un 5% del total publicat.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*