Divendres, 21 juny 2024
IniciSANT JORDIL’ONCE Catalunya celebra la diada de Sant Jordi a La Rambla amb...

L’ONCE Catalunya celebra la diada de Sant Jordi a La Rambla amb contes en relleu i llibres en braille

Es poden trobar al seu estand situat a La Rambla núm. 10 de Barcelona

estand once catalunya sant jordi la rambla de barcelona
Estand de l’organització a La Rambla de Barcelona // Foto: ONCE Catalunya

L’ONCE Catalunya fa 26 anys que se suma amb la seva presència, a la gran festa de llibres i roses de les terres catalanes, la diada de Sant Jordi. Avui al seu estand, situat a la Rambla núm. 10 de Barcelona, els visitants podran  trobar revistes, llibres i contes en format braille i daisy (suport sonor encriptat); adaptacions en relleu i material didàctic en general; màquines perkins d’escriptura en braille; alfabets en braille, etc… En definitiva, una  mostra del material accessible que produeix el Servei Bibliogràfic de l’ONCE (SBO), que és el centre on s’elabora i adapta el material formatiu, cultural i d’accés a la informació per els afiliats, tant en braille, sonor o digital, i amb el que es dona suport a les inquietuds culturals i de formació del col·lectiu de persones cegues o amb baixa visió.

Els llibres de la biblioteca de l’ONCE

A l’actualitat, l’ONCE posa a disposició dels 71.000 afiliats, mitjançant la seva Biblioteca Digital, 72.100 obres en braille o àudio. A més, disposa de 33 Tifloteques més que sumen al voltant de 50.000 obres per poder prestar, de las que més de 6.500 són en català.

PUBLICITAT

A més s’han pujat a la Biblioteca Digital 400 obres derivades del Tractat de Marrakech, pel qual persones cegues i amb baixa visió de 35 països poden intercanviar-se llibres adaptats. En aquest moment hi ha 22 entitats estrangeres autoritzades a realitzar aquests intercanvis i s’han realitzat 3.550 descàrregues. Per altre banda, també s’han exportat 2.700 obres produïdes pel SBO.

A la Tifloteca de l’ONCE a Catalunya els afiliats disposen d’obres en Braille en qualitat de préstec.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content