Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALL’oficina d’atenció ciutadana de Drets Socials incorpora un servei de vídeo-interpretació en...

L’oficina d’atenció ciutadana de Drets Socials incorpora un servei de vídeo-interpretació en llengua de signes

Gràcies a un acord de col·laboració amb FESOCA es millora els serveis d’atenció a les persones amb sordesa

video interpretacio llengua de signes drets socials
Una persona atesa amb el nou sistema de vídeo-interpretació // Foto: Drets Socials

Les persones amb sordesa que vulguin demanar informació sobre els serveis que presta el Departament de Drets Socials o fer algun tràmit de manera presencial en l’Oficina d’Atenció Ciutadana dels serveis centrals de Barcelona (al passeig de Taulat 266-270) ho tenen ara una mica més fàcil.

Gràcies a un acord entre la Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana i la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) s’ha incorporat un dispositiu de vídeo-interpretació que es diu Svisual.

D’aquesta manera, un dels mostradors d’atenció està dotat amb una pantalla extra, que està situada de cara a la persona usuària i dotada amb una webcam. Mitjançant aquesta pantalla, la persona usuària es comunica en llengua de signes amb un intèrpret de FESOCA, que també es comunica amb el treballador o treballadora de l’oficina amb qui està connectat amb uns auriculars. A la pantalla, a més de mostrar-se la imatge de l’intèrpret, també hi ha un espai xat, per si cal escriure alguna cosa.

El dispositiu es va posar en funcionament just abans de l’obertura de la convocatòria de la prestació d’atenció social a les persones amb discapacitat (ajuts PUA) per poder atendre tots els requeriments d’informació que es poguessin generar.

El servei està disponible sense necessitat de cita prèvia, en horari de 10 a 13 h de dilluns a divendres.

Aquesta mateixa eina també funciona a l’oficina d’atenció ciutadana de la Generalitat del carrer Sant Honorat de Barcelona.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content