Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALL’ocupació personalitzada, una resposta amb futur per trobar feina a les persones...

L’ocupació personalitzada, una resposta amb futur per trobar feina a les persones amb discapacitat intel·lectual

252 persones del col·lectiu participen al projecte ‘Empleo Personalizado’ de Plena Inclusió Espanya

ocupació personalitzada plena inclusio espanya
Una de les persones que han participat en el projecte ‘Empleo Personalizado’ // Foto: Plena Inclusión

Des de setembre de l’any passat, 252 persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (autisme, paràlisi cerebral i síndrome de Down) han participat en el projecte liderat per Plena Inclusió Espanya ‘Ocupació Personalitzada’. Es tracta d’una forma de crear llocs de treball per a persones que tenen moltes dificultats per trobar feina.

Aquest projecte té una metodologia pròpia que es centra en conèixer els gustos i el que sap fer la persona, i fer de la persona amb discapacitat el protagonista i el que decideix en cada moment, creant un entorn adequat en el seu lloc de treball.

Així 44 associacions de 12 comunitats autònomes i Ceuta han posat en pràctica en centenars de casos una metodologia centrada a investigar el que apassiona cada persona amb discapacitat a la seva vida quotidiana, coneixent al seu entorn més proper les seves aficions i destreses. “Gràcies a les dades recollides sobre aquesta nova forma de promoure l’ocupabilitat entre el grup de persones amb discapacitat que tenen més dificultats per aconseguir que les contractin estenem a moltes altres persones els avenços aconseguits”, ha explicat la presidenta de Plena inclusió Espanya, Carmen Laucirica. “Amb l’ocupació personalitzada dissenyem perfils específics per a les necessitats d’empreses a través de les preferències de les persones amb discapacitat, però també dialogant amb els ocupadors”, apunta Esther Santos, coordinadora d’aquest projecte en Plena Inclusió Espanya.

Atur molt elevat

A Espanya hi ha un total de 1.929.400 persones amb discapacitat entre els 16 i els 64 anys, cosa que representa un 6,3% del conjunt de la força laboral. Les dades oficials de l’Institut Nacional d’Estadística posen de manifest que el 22,2% està a l’atur, cosa que representa una taxa d’atur de gairebé set punts més que la població sense discapacitat.

La investigació ha comptat amb la col·laboració de 502 persones que han aportat dades essencials perquè les 252 persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament hagin pogut experimentar els enormes avantatges que genera a les seves vides una metodologia que obre les portes al mercat laboral. Durant el procés, a més, s’han format 110 professionals en aquesta metodologia perquè puguin introduir-la en altres projectes de foment de l’ocupació que desenvolupin a les seves associacions. A més, s’han generat multitud de materials i documents útils relacionats amb el projecte que facilitaran la continuïtat de les experiències positives generades en el temps de la implementació.

Els dies 26 i 27 de juny se celebrarà a Madrid una Trobada Estatal, afavorida pel Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social, per presentar els principals avenços aconseguits.

Secció patrocinada per
FECETC color logo

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content