Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatL’Obra Social “la Caixa” destina prop de 4 milions € a 154...

L’Obra Social “la Caixa” destina prop de 4 milions € a 154 projectes d’inclusió sociolaboral

ajuts-insercio-sociolaboral-persones-discapacitat
Els ajuts són per la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat // Foto: Obra Social “la Caixa”

L’Obra Social “la Caixa” ha concedit dins la seva cinquena convocatòria del l’any 2016 uns ajuts per un valor de 3.968.210 euros a 154 projectes de tot Espanya destinats a fomentar la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social. Quan finalitzi l’any s’hauran realitzat set convocatòries d’aquests ajuts en les que es preveu destinar més de 17 milions d’euros.

En total la convocatòria d’Inserció Sociolaboral tindrà com a beneficiàries finals 22.696 persones de tot Espanya que pertanyen als col·lectius de persones amb discapacitat i/o malaltia mental, persones immigrades, persones aturades de llarga durada, joves en risc d’exclusió social, dones amb greus problemàtiques socials i persones addictes o exaddictes, entre d’altres. 11.993 persones (el 47 % del total) són adults d’entre 36 i 65 anys, la franja d’edat amb més dificultats per incorporar-se al mercat laboral i amb risc d’exclusió permanent. I 10.703 són joves d’entre 18 i 35 anys.

fiare banca etica crowdfunding

Els 154 projectes seleccionats es distribueixen en cinc tipologies diferents: projectes de millora d’ocupabilitat i reducció del risc d’exclusió, inclosa la segona oportunitat educativa; itineraris personalitzats d’acompanyament durant el procés d’inserció i d’adaptació al lloc de treball; intermediació laboral entre el teixit social i l’empresarial; promoció de l’autoocupació per a col·lectius vulnerables (autònoms, microempreses) i enfortiment del mercat laboral protegit que afavoreixi la incorporació de persones en el mercat de treball ordinari. Dels 154 projectes seleccionats, 36 han estat a Catalunya, sent aquesta Comunitat Autònoma la més beneficiada de tot l’Estat.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat la importància d’aquesta convocatòria en un context com l’actual perquè “contribueix directament a l’objectiu d’aconseguir una societat més justa, igualitària i integradora, en la qual els col·lectius més vulnerables poden tenir oportunitats per accedir al mercat laboral. Aquest ha de ser un compromís de tots”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES