L’OBC i Dincat celebren un taller del projecte Mosaic de Sons a L’Auditori

El programa potencia la creativitat de les persones amb discapacitat intel·lectual

auditori barcelona
El taller es va celebrar a la sala 4 de l’Auditori // Foto: L’Auditori

Dijous 14 de juliol l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i Dincat Plena Inclusió (Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual) van celebrar el taller del projecte Mosaic de Sons, que va tenir lloc a la sala 4 de L’Auditori.

Mosaic de Sons és un programa estatal impulsat per l’Associació Espanyola d’Orquestres Simfòniques, Plena Inclusió i la Fundació BBVA per descobrir i potenciar l’expressió i creativitat de les persones amb discapacitat intel·lectual. El projecte entén la música com una eina d’inclusió social i compta amb la participació de 14 orquestres, entre les quals l’OBC, 140 músics i personal de les orquestres i prop de 230 persones amb discapacitat intel·lectual.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Durant tot l’any, músics de les diferents orquestres estan treballant amb persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant exercicis de percussió, ritme i corda. Els participants desenvolupen microcomposicions al voltant de La flor más grande del mundo d’Emilio Aragón, que se sumen a l’obra original.

Totes les orquestres estrenaran les peces resultants en temporada. El concert d’estrena de l’OBC serà al febrer, dirigit per Kazushi Ono, dins la temporada estable de l’orquestra a L’Auditori. Les persones amb discapacitat intel·lectual estaran integrades en la formació.

BANER_300X250

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*