Es lliuren els premis de Barcelona i Catalunya del Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació

Per primer cop coincideixen els guanyadors provincials i autonòmics

lliuren premis concurs escolar once barcelona catalunya
Els guanyadors celebrant el lliurament d’aquests premis // Foto: ONCE Catalunya

Aquest matí s’han lliurat els premis provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya als guanyadors del Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació, que per primera vegada en les 33 edicions d’aquest concurs els guanyadors provincials de Barcelona han estat també escollits pel jurat com a guanyadors autonòmics de Catalunya.

Els encarregats de fer el lliurament d’aquests premis han estat Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona, juntament amb Jordi Miró, director general d’Atenció a la Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que ha presidit l’acte.

BANER_300X250

Alumnes del Col·legi Dominiques de l’Ensenyament (Barcelona) han estat guanyadors provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya de la categoria A, 3r i 4t de Primària. L’Escola Sant Jordi (Vilanova i la Geltrú) ha estat al mateix temps guanyadora provincial de Barcelona i autonòmica de Catalunya a la B, 5è i 6è de Primària. Per la seva banda, l’Institut Maristes d’Igualada (Igualada) ha estat guanyador provincial de Barcelona i autonòmica de Catalunya a la categoria C, ESO i FP Bàsica.

A Catalunya han participat al Concurs de l’ONCE 18.510 alumnes de 222 centres educatius, sota la coordinació de 396 professors que han presentat 767 treballs. A tot l’Estat han participat en aquesta edició 167.265 alumnes de 2.192 centres educatius, sota la coordinació de 3.601 professionals de l’educació.

Aquest any el concurs ha centrat en la lluita contra l’assetjament escolar, un fenomen que segons el Ministeri d’Educació afecta al 4% de l’alumnat i els experts afirmen que prop d’un 10% dels afectats són menors amb discapacitat.

Sota el lema “Som diferents, no indiferents. Activistes contra l’assetjament”, el concurs ha ofert eines per detectar, sensibilitzar i actuar contra les situacions d’assetjament que puguin passar a l’escola.

El Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació és un programa de sensibilització educativa que pretén treballar a l’aula de manera activa el canvi d’actituds i l’actuació dels alumnes per mantenir una convivència respectuosa.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*