Lleida comptarà amb un parc de 700 habitatges socials municipals durant el 2016

Més de 2.000 persones es beneficien actualment d’aquest servei

habitatge social Lleida
Aspecte dels habitatges socials // Foto: Imatge cedida per l’Ajuntament de Lleida

Més de 2.000 persones es beneficien actualment d’habitatge social municipal de Lleida. Aquesta xifra s’ampliarà durant el 2016 segons el seu alcalde Àngel Ros, ja que “tindrà enguany un total de 700 habitatges municipals que cobriran les necessitats d’habitatge social de la ciutat, prioritzant aquells col·lectius més vulnerables”. Ros va fer aquestes declaracions durant una visita celebrada a diversos allotjaments ubicats al barri de la Bordeta que el Banc Mare Nostrum ha cedit recentment a l’Ajuntament de Lleida.

Aquests allotjaments estan gestionats per l’Oficina Local de l’Habitatge de Lleida a través de la Xarxa de Mediació per al lloguer social i estan destinats íntegrament al lloguer social. El preu de renda mensual dels mateixos és de 185€ els tipus estudi i 195€ els allotjaments amb dormitori.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Ros va destacar que “la política d’habitatge municipal passa en aquests moments per la reconversió d’habitatges de banc en habitatges socials” i que “la Paeria està negociant amb totes les entitats bancàries presents a la ciutat”.

Per altra banda, la ciutat de Lleida comptarà a partir d’ara amb un Codi de Bones Pràctiques per a l’Habitatge, convertint-se en un dels primers municipis a l’Estat espanyol en impulsar una eina d’aquest tipus. Gràcies a aquest Codi es podran controlar aspectes relacionats amb la temàtica com el cens d’habitatges buits la comissió tècnica d’habitatge, la borsa municipal d’habitatge, els criteris d’adjudicacions, el registre de sol·licitants de pisos de protecció oficial a Lleida, el funcionament de la xarxa de mediació per al lloguer social, la mesa de valoració per a l’adjudicació d’habitatges per emergències socials, els incentius fiscals i bonificacions relatives a lloguer social existents.

BANER_300X250

Aquest Codi també exposa les irregularitats en l’ús dels allotjaments, detallant el règim i procediment sancionador per habitatges desocupats i informant dels recursos municipals per fer front a dificultats en el pagament de l’habitatge.

Un exemple de la preocupació de la paeria per aquesta temàtica és que l’Ajuntament ja ha obert els quatre primers expedients a entitats bancàries per mantenir pisos buits. L’Ajuntament, en aquest sentit, aplicarà la taxa sancionadora que preveu la normativa municipals que és de 822,26 €.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*