Lleida compta amb 43 desfibril·ladors en edificis públics i carrers per tractar aturades cardíaques

La Paeria també fa cursos per ensenyar el funcionament d’aquests aparells

lleida desfibril·ladors edificis públics carrers
Desfibril·lador situat a la plaça de les Viñes // Foto: Ajuntament de Lleida

Després de la instal·lació de nous desfibril·ladors a la plaça de la Paeria, la plaça de Ricard Viñes i l’exterior del pavelló Barris Nord i del Camp d’Esports, LLeida compta ja amb 43 desfibril·ladors en edificis públics i al carrer per atendre situacions i emergències cardiopulmonars. També hi ha desfibril·ladors portàtils que es poden desplaçaran de manera puntual allà on es desenvolupen actes multitudinaris, com són actes de festa major, esdeveniments esportius, etc.

Els aparells són de fàcil accés i ús, perquè els pugui utilitzar qualsevol persona, ja que donen les instruccions per altaveu i truquen automàticament al servei d’emergències. A més, cal tenir en compte que la innovació tecnològica aplicada en aquests aparells també permet saber on es troben ubicats, on hi ha els desfibril·ladors més pròxims i com arribar-hi.

BANER_300X250

Paral·lelament a la instal·lació d’aquests aparells, l’Ajuntament de Lleida cada any coordina cursos per ensenyar el funcionament dels desfibril·ladors, en els que hi participen centres educatius de la ciutat o llars municipals de jubilats.

L’àrea de Salut Pública de la Paeria du a terme el projecte Ajuntament de Lleida-Espai cardioprotegit, amb l’objectiu de salvar vides. S’estima que cada any es produeixen més de 24.500 aturades cardíaques (mitjana d’una cada 20 minuts) a l’Estat. L’anàlisi de la mortalitat a Catalunya de l’any 2011 indica que el 7,45% de les defuncions són a causa de malalties isquèmiques del cor i que a la regió sanitària de Lleida van morir per afectacions circulatòries 515 dones i 462 homes (2011). En el 90% dels casos es podrien revertir si es fes una desfibril·lació ventricular. La disponibilitat de desfibril·ladors automàtics externs facilita la desfibril·lació precoç de les persones amb aturades cardíaques extra hospitalàries.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*