Dissabte, 1 abril 2023
Dissabte, 1 abril 2023
IniciDependènciaL’increment del 15% de les pensions no contributives en 2023 també s’aplica...

L’increment del 15% de les pensions no contributives en 2023 també s’aplica a l’IMV per a persones amb discapacitat

Aquest augment se suma a la pujada del 22% que s’aplica des del 2022 per a persones amb discapacitat igual o superior al 65%

pensions no contributives discapacitat
Les persones amb discapacitat veuran un augment en l’IMV // Foto: MIFAS

Les persones amb discapacitat també poden sol·licitar l’Ingrés Mínim Vital, un de les pensions contributives de la Seguretat Social, l’objectiu de la qual garanteix uns ingressos mínims als qui no en tenen per prevenir el risc de pobresa i exclusió social tant de les persones que viuen soles com de les que estan integrades en una unitat de convivència i no tenen recursos econòmics per cobrir les seves necessitats bàsiques.

campanya atenció sanitaria

Es defineix com un dret subjectiu que es rep sempre que es compleixin una sèrie de requisits d’accés, per la qual cosa, per sol·licitar-ho, una persona amb discapacitat ha de complir les mateixes exigències que una persona amb discapacitat. L’únic que sí que pot variar en algunes circumstàncies és la quantia que reben.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per sol·licitar l’Ingrés Mínim Vital cal trobar-se en situació de vulnerabilitat econòmica; tenir més de 23 anys; tenir residència legal i efectiva a Espanya durant el darrer any; i que la unitat de convivència estigui formada, almenys, des de fa 6 mesos.

L’Ingrés Mínim Vital es pot sol·licitar de manera fàcil i accessible a través de la web habilitada del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migració.

La quantia que reben els beneficiaris de l’Ingrés Mínim Vital depèn en gran part de les circumstàncies vitals, és a dir, de les persones que convisquin a la unitat familiar o de si la família és o no monoparental.

A més, des del 2022 l’import de la renda garantida de l’IMV s’incrementa en un 22% en cas que algun membre de la unitat de convivència tingui discapacitat igual o superior al 65%.

En general, les quanties de l’IMV per a aquest 2023, amb l’augment del 15% que s’aplica aquest any per a les prestacions no contributives, quedaria de la manera següent: Un adult: 565,37 euros mensuals; un adult i un menor: 859,37 euros mensuals; un adult i dos menors: 1.028,98 euros mensuals; un adult i tres o més menors: 1.198,56 euros mensuals; dos adults: 734,97 euros mensuals; dos adults i un menor: 904,51 euros mensuals; dos adults i dos menors: 1.074,20 euros mensuals; dos adults i tres o més menors: 1.243,83 euros mensuals; tres adults: 904,51 euros mensuals; tres adults i un menor: 1.074,20 euros mensuals; tres adults i dos o més menors: 1.243,74 euros mensuals; quatre adults: 1.074,20 euros mensuals; quatre adults i un menor: 1.243,74 euros mensuals.

A aquestes quantitats caldrà sumar-hi el 22% de 565,37, és a dir, 124,38 euros al mes, en cas que un dels membres tingués una discapacitat superior al 65% o que es tracti d’una família nombrosa. També cal tenir en compte el complement a la infància.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content