Dilluns, 2 octubre 2023
IniciDISCAPACITATL’ICD inicia un curs sobre violència masclista envers les dones amb discapacitat...

L’ICD inicia un curs sobre violència masclista envers les dones amb discapacitat adreçat a professionals

La formació aprofundeix en els efectes del “normalisme” i el “discapacitisme”

curs violència masclista dones amb discapacitat
Les sessions online del curs s’han iniciat aquesta setmana // Foto: gencat

Un grup 35 professionals dels circuits d’abordatge de les violències masclistes han començat aquesta setmana el curs Dones amb discapacitat-diversitat funcional i violència masclista, organitzat per l’Institut Català de les Dones (ICD) que té per objectiu la creació d’un nou abordatge de detecció de les  violències masclistes en les dones amb discapacitat-diversitat funcional.

ICF23_Baner Financament-300x600

La formació aprofundeix en els efectes del “normalisme” i el “discapacitisme” en la població de dones no estàndards i com aquest fenomen genera violència cap les dones amb discapacitat/ diversitat funcional física i cognitiva. Es vol avançar en la identificació de les realitats diverses de les dones amb discapacitat/diversitat funcional física i cognitiva i els estereotips i prejudicis que generen els imaginaris col·lectius amb la finalitat de crear un canvi de paradigma per a la prevenció i detecció d’aquestes violències.

Les sessions són en línia i s’estructuren en 2 blocs, de 4 hores cadascun, els dies 13 i 15 d’abril s’ha realitzat el primer bloc i el 20 i 22 d’abril es farà el segon. Les docents són dones referents en aquest àmbit: Carme Riu Pascual, activista des del feminisme i l’anormalisme, presidenta de l’Associació Dones no estàndards, doctorada en Psicologia Social Crítica i tècnica en investigació superior; i Carolina Checa Dumont, treballadora social, sexòloga i experta en Estudis Feministes i de Gènere. Amb àmplia experiència en l’acompanyament a adolescents i joves amb diversitat funcional cognitiva i des d’una àmplia mirada a les sexualitats.

Aquesta formació s’emmarca dins del marc del Pla Director de formació en equitat de gènere 2021-2024, aprovat per la Comissió  Interdepartamental d’Igualtat entre homes i dones el  27 de novembre de 2020. També és una continuació la investigació Diagnòstic de necessitats específiques per a l’abordatge de les violències masclistes en les dones amb discapacitat i propostes d’actuació, que va presentar recentment l’ICD.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La Cap de l’Àrea de Promoció, Activitats i Entitats de l’Institut Català de les Dones, Joana Martínez ha recordat que “l’any passat ja es va fer formació arreu del territori en relació a les violències masclistes envers les dones amb discapacitats. Aquesta versió és més holística, més completa i s’emmarca en l’estudi encarregat per l’ICD a l’associació de Dones no estàndard: Diagnòstic de necessitats específiques per a l’abordatge de les violències masclistes en les dones amb discapacitat i propostes d’actuació”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content