Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciDiscapacitatL’ICD inicia un curs sobre violència masclista envers les dones amb discapacitat...

L’ICD inicia un curs sobre violència masclista envers les dones amb discapacitat adreçat a professionals

La formació aprofundeix en els efectes del “normalisme” i el “discapacitisme”

curs violència masclista dones amb discapacitat
Les sessions online del curs s’han iniciat aquesta setmana // Foto: gencat

Un grup 35 professionals dels circuits d’abordatge de les violències masclistes han començat aquesta setmana el curs Dones amb discapacitat-diversitat funcional i violència masclista, organitzat per l’Institut Català de les Dones (ICD) que té per objectiu la creació d’un nou abordatge de detecció de les  violències masclistes en les dones amb discapacitat-diversitat funcional.

La formació aprofundeix en els efectes del “normalisme” i el “discapacitisme” en la població de dones no estàndards i com aquest fenomen genera violència cap les dones amb discapacitat/ diversitat funcional física i cognitiva. Es vol avançar en la identificació de les realitats diverses de les dones amb discapacitat/diversitat funcional física i cognitiva i els estereotips i prejudicis que generen els imaginaris col·lectius amb la finalitat de crear un canvi de paradigma per a la prevenció i detecció d’aquestes violències.

Les sessions són en línia i s’estructuren en 2 blocs, de 4 hores cadascun, els dies 13 i 15 d’abril s’ha realitzat el primer bloc i el 20 i 22 d’abril es farà el segon. Les docents són dones referents en aquest àmbit: Carme Riu Pascual, activista des del feminisme i l’anormalisme, presidenta de l’Associació Dones no estàndards, doctorada en Psicologia Social Crítica i tècnica en investigació superior; i Carolina Checa Dumont, treballadora social, sexòloga i experta en Estudis Feministes i de Gènere. Amb àmplia experiència en l’acompanyament a adolescents i joves amb diversitat funcional cognitiva i des d’una àmplia mirada a les sexualitats.

Aquesta formació s’emmarca dins del marc del Pla Director de formació en equitat de gènere 2021-2024, aprovat per la Comissió  Interdepartamental d’Igualtat entre homes i dones el  27 de novembre de 2020. També és una continuació la investigació Diagnòstic de necessitats específiques per a l’abordatge de les violències masclistes en les dones amb discapacitat i propostes d’actuació, que va presentar recentment l’ICD.

La Cap de l’Àrea de Promoció, Activitats i Entitats de l’Institut Català de les Dones, Joana Martínez ha recordat que “l’any passat ja es va fer formació arreu del territori en relació a les violències masclistes envers les dones amb discapacitats. Aquesta versió és més holística, més completa i s’emmarca en l’estudi encarregat per l’ICD a l’associació de Dones no estàndard: Diagnòstic de necessitats específiques per a l’abordatge de les violències masclistes en les dones amb discapacitat i propostes d’actuació”.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content