L’habitatge fet a mida

juan garcía díaz

Segurament que és per la meva condició de persona amb disCapacitat i pel fet de tenir reconeguda una dependència que estic una mica “obsessionat” amb el model existent de residència a l’ús i servicial implantat en la nostra societat.

No m’agradaria pas acabar en una d’aquestes presons i és per això que he començat a treballar en un model diferent d’habitatge. Un model en el qual les persones amb disCapacitat tinguin cabuda, com també la gent gran i aquella persona i família que vulgui entrar a viure a un edifici que compleixi amb el concepte d’Accessibilitat Universal, què una part dels habitatges estigui adaptat amb grues al sostre per poder passar d’una banda a l’altre de la casa, que disposi de grues d’elevació / trasllat / bipedestació per a qui ho necessiti, que compti amb la figura d’assistents personals i d’unes zones comuns com a infermeria, gimnàs de manteniment i recuperació, cuina-menjador, bugaderia, horts, jardins i servei de transport adaptat, entre moltes altres coses.

Un edifici amigable amb les persones que hi resideixen, on el veïnat miri unes per les altres i on es visqui entre amigues, i d’aquesta manera fer front a la solitud i l’aïllament que pateixen moltes persones en la societat actual.

I tot això s’assoleix amb l’habitatge cooperatiu. Un model ric en teixit social, col·laboratiu, amb un sistema democràtic on les persones residents tenen veu i vot i s’uneixen per a crear el seu l’habitatge a la seva mida. I com no podia ser-hi d’una altra manera aquest habitatge cooperatiu és portarà a terme en una privilegiada ubicació, a les Terres de l’Ebre, a la població costanera de Sant Carles de la Ràpita, la qual forma part del meravellós entorn del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

Aquest és un projecte ambiciós, ja que necessitarem unes cent persones -amb les seves respectives famílies- per poder portar-lo endavant. Però no per això deixa de ser un projecte molt engrescador, el qual se surt dels paràmetres marcats per l’administració pública i de la mateixa societat, i a on, les persones amb disCapacitat i la gent gran en triarem com viure i amb qui.

Juan Garcia Díazpresident de l’AFIS (Associació Funcional per la Integració Social)

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*