Dijous, 29 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciOpinióL'habitatge fet a mida

L’habitatge fet a mida

juan garcía díaz

Segurament que és per la meva condició de persona amb disCapacitat i pel fet de tenir reconeguda una dependència que estic una mica “obsessionat” amb el model existent de residència a l’ús i servicial implantat en la nostra societat.

No m’agradaria pas acabar en una d’aquestes presons i és per això que he començat a treballar en un model diferent d’habitatge. Un model en el qual les persones amb disCapacitat tinguin cabuda, com també la gent gran i aquella persona i família que vulgui entrar a viure a un edifici que compleixi amb el concepte d’Accessibilitat Universal, què una part dels habitatges estigui adaptat amb grues al sostre per poder passar d’una banda a l’altre de la casa, que disposi de grues d’elevació / trasllat / bipedestació per a qui ho necessiti, que compti amb la figura d’assistents personals i d’unes zones comuns com a infermeria, gimnàs de manteniment i recuperació, cuina-menjador, bugaderia, horts, jardins i servei de transport adaptat, entre moltes altres coses.

Un edifici amigable amb les persones que hi resideixen, on el veïnat miri unes per les altres i on es visqui entre amigues, i d’aquesta manera fer front a la solitud i l’aïllament que pateixen moltes persones en la societat actual.

banner flyer interpersonas

I tot això s’assoleix amb l’habitatge cooperatiu. Un model ric en teixit social, col·laboratiu, amb un sistema democràtic on les persones residents tenen veu i vot i s’uneixen per a crear el seu l’habitatge a la seva mida. I com no podia ser-hi d’una altra manera aquest habitatge cooperatiu és portarà a terme en una privilegiada ubicació, a les Terres de l’Ebre, a la població costanera de Sant Carles de la Ràpita, la qual forma part del meravellós entorn del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Aquest és un projecte ambiciós, ja que necessitarem unes cent persones -amb les seves respectives famílies- per poder portar-lo endavant. Però no per això deixa de ser un projecte molt engrescador, el qual se surt dels paràmetres marcats per l’administració pública i de la mateixa societat, i a on, les persones amb disCapacitat i la gent gran en triarem com viure i amb qui.

Juan Garcia Díazpresident de l’AFIS (Associació Funcional per la Integració Social)

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Juan Garcia Diaz
Component de la PAU (Plataforma Accessibilitat Universal)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES