Diumenge, 28 novembre 2021
IniciInclusió SocialEs presenta el model d’habitatge cooperatiu i inclusiu en una sessió informativa...

Es presenta el model d’habitatge cooperatiu i inclusiu en una sessió informativa a MIFAS

sessió cohabitatge inclusiu cooperatiu
L’entitat vol crear un equip de treball per tractar aquest tema // Foto: Grup MIFAS

L’arquitecta i membre de l’equip tècnic de Sostre Cívic, Helena Trias Prats, va ser l’encarregada de dibuixar el model teòric del cohabitatge en cessió d’ús a la sessió informativa “Parlem de cohabitatge cooperatiu inclusiu” que es va celebrar ahir al Centre d’Atenció Integral MIFAS.

La sessió va servir per resoldre dubtes sobre què és el cohousing, d’on prové, quins valors té implícits i el per què és important plantejar-lo com una alternativa a la compra o al lloguer.

diari-discapacitat-300x250e

El cohabitatge aposta per l’ús compartit, col·lectiu i comunitari dels espais, el suport mutu, la sostenibilitat econòmica i ecològica, els edificis flexibles (que s’adapten al llarg de la trajectòria vital d’una persona) i, sobretot, es desenvolupa a partir de processos participatius i d’autogestió de les persones.

A nivell pràctic el cohabitatge en cessió d’ús es materialitza en cooperatives de persones que estableixen un capital social inicial i posteriorment paguen una quota mensual com a socis i amb això obtenen la cessió d’ús d’un dels habitatges que hagin construït o rehabilitat. El cohabitatge inclusiu a Catalunya actualment està en fase experimental,.

Finalment, es va presentar La Libèl·lula, un projecte de cohabitatge configurat i impulsat per un grup de persones amb diversitat funcional que van idear aquest projecte motivades per la manca d’habitatges adaptats i accessibles. L’Almudena Placer, persona amb diversitat funcional i sòcia de MIFAS, està al capdavant del projecte i proposa alternatives com l’ajuda mútua per prevenir la soledat, els serveis compartits i la sostenibilitat amb el medi natural mitjançant el conreu d’horts, entre d’altres.

La sessió va acabar amb la voluntat de crear un grup de treball sobre aquest tema dins l’entitat que començaria a funcionar a principis de l’any vinent.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES