Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciEDUCACIÓ INCLUSIVALes universitats espanyoles ofereixen 288 beques de pràctiques laborals per a persones...

Les universitats espanyoles ofereixen 288 beques de pràctiques laborals per a persones amb discapacitat

Dins la vuitena edició del programa d’ajudes Fundació ONCE-Crue Universitats Espanyoles

convocatoria beques pràctiques laborals persones amb discapacitat once crue
Creativitat informativa de la convocatòria de beques // Foto: Fundació ONCE-Crue

Les universitats espanyoles ofereixen un total de 288 places de pràctiques laborals per a persones amb discapacitat, dins del programa de Beques Fundació ONCE-Crue Universitats Espanyoles, que pretén millorar la carrera professional dels universitaris amb discapacitat, a qui facilita l’accés a una primera experiència laboral.

A la vuitena edició, la iniciativa compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu en el marc del Programa FSE+ d’Inclusió Social, Garantia Infantil i Lluita contra la Pobresa 2021-2027.

Les beques estan dotades amb un import de 2.000 euros per cada alumne en pràctiques, que les universitats hauran de destinar a la remuneració dels estudiants, que reben fins a un màxim de 600 euros al mes durant tres mesos, i al pagament de la seguretat social i altres despeses de gestió.

La iniciativa permetrà, com en els cursos passats, que 288 estudiants amb discapacitat matriculats a les universitats espanyoles associades a Crue Universidades Españolas i centres adscrits puguin realitzar pràctiques externes.

Els universitaris tenen fins al 29 de febrer de 2024, o bé fins que les universitats ho estableixin en els seus processos interns, per presentar les seves sol·licituds a través del web de beques de Fundació ONCE, a l’espai habilitat a aquest efecte.

El període de les pràctiques serà de tres mesos i podrà desenvolupar-se a grans empreses, pimes, microempreses, entitats de l’Economia Social i del tercer sector, així com en altres institucions i entitats públiques o privades.

La col·laboració de Fundació ONCE i Crue Universidades Españolas, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, pretén promoure la realització de les dites pràctiques, contribuir econòmicament al cost del programa i facilitar la intermediació de les empreses, incentivant-les a la contractació de persones amb discapacitat, fomentant nous vincles entre empresa i universitat i una millor gestió de la diversitat a través de la inclusió.

Poden beneficiar-se d’aquest programa de pràctiques en empreses els alumnes universitaris que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33% i estiguin matriculats en grau o màster (oficial o propi) en alguna universitat espanyola, fundació universitària o centre adscrit. Es prioritzarà els estudiants d’últim curs que hagin superat més del 50% dels crèdits de grau i/o màster del títol universitari corresponent sense haver gaudit encara de pràctiques acadèmiques, segons criteri de la mateixa universitat o centre adscrit a ella.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content