¿¿¿ Les persones amb diversitat funcional no ens banyem???

persones diversitat funcional banyem
Fotomuntatge sobre els serveis de les platges // Foto: Montse Font García

La temporada de bany a les platges de Barcelona va des de el 24 de març al 26 de maig i del 17 al 30 de setembre de 10:30 a 18:30 els caps de setmana i festius, i del 27 de maig al 16 de setembre de 10:30 a 19:30 cada dia. Personalment crec que son uns horaris prou extensos per a poder disfrutar de la platja sempre I quan no tinguis cap problema de mobilitat. A les persones amb diversitat funcional aquests horaris se’n retallen dràsticament. Només ens podem banyar de 11:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 en algunes de les platges de Barcelona durant el juliol I l’agost, i alguns caps de setmana de juny i setembre. Però…. i en el cas dels Banys del Fòrum?????

Segons ens indica la web de l’Ajuntament aquesta zona hauria d’estar operativa per a les persones amb diversitat funcional des de l’1 de juny… però la realitat és que estem a 30 de juny I encara no hi ha instal·lada la cadira mitjançant la quan podem entrar a l’aigua, ni hi ha cap previsió realista de quan es farà.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La zona de Banys del Fòrum segurament no és de les millors platges que existeixen, però sí que és una de les més fàcils per a les persones amb diversitat funcional ja que al no haver-hi sorra i al estar l’aigua sense onades com si fos una piscina, se’ns facilita molt el poder disfrutar del mar. Però si no es posa la cadira, no podem banyar-nos!!!!!!!!! Ja és suficient discriminació la que patim al poder-nos banyar només durant 3 hores al dia, sinó que aquest any se’ns ha tret ja un mes sencer, i no se sap quan ens deixaran banyar.

Tots pensàvem que l’Ajuntament de Barcelona tenia en compte les necessitats del nostre col·lectiu, però la dura realitat és que tot està al paper. A l’hora de la veritat, les persones amb diversitat funcional, que som un dels col·lectius més vulnerables de la societat, se’ns estan vulnerant els nostres drets fins al punt que als Banys del Fòrum ni tan sols ens posen la cadira perquè ens puguem banyar aquestes insuficients 3 hores que ens deixen… Serà que ens estan discriminant??? No pot ser possible, o si????? .

BANER_300X250

El que si estan fent és jugar amb les nostres il·lusions donat-nos esperances de què en breu ens podrem banyar, i quan van arribar els terminis fixats, la realitat és la mateixa, no hi ha cadira ni previsió real de quan hi serà.

Montse Font García

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*