Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciInclusió SocialLes persones amb discapacitat també contribueixen a la creació d'un entorn empresarial...

Les persones amb discapacitat també contribueixen a la creació d’un entorn empresarial més sostenible, solidari i inclusiu

La Fundació Aspasim realitza les tasques que faciliten la reutilització dels envasos de la firma RRR biocosmetics

persones amb discapacitat entorn empresarial sostenible
Persones amb discapacitat manipulant els envasos de la firma RRR biocosmetics // Foto: Fundació Aspasim

La contribució de les persones amb discapacitat en el món empresarial per fer un entorn més sostenible, solidari i inclusiu és cada vegada més important. Un clar exemple és la participació de la Fundació Aspasim, que dona feina a joves amb discapacitat intel·lectual i funcional, en el projecte d’economia circular de la marca d’alta cosmètica corporal RRR biocosmetics.

Posat en marxa fa poc més d’un any per les emprenedores catalanes Ana i Vicky Ribalta, aquest negoci de producció ecològica i sostenible, té com a principis les tres erres de la firma: Reduir, Reutilitzar i Reciclar.

La Fundació Aspasim és l’encarregada de realitzar les tasques de classificació d’envasos, higiene i reenviament a l’embotelladora dels envasos produïts per la marca. La reutilització d’aquests envasos redueix la petjada del carboni en un 96%, disminuïnt considerablement l’impacte ambiental.

Els recipients buits, d’alumini reciclable i lliure de plàstic, tots de mig litre i disseny net, es porten des de les botigues a la Fundación Aspasim per fer procés d’higienització i reutilització. “Un grup de persones meravelloses, persones amb greus dificultats per a comunicar-se aprenen a treballar en equip, a observar detingudament, a seqüenciar tasques, classificar els envasos que es poden reciclar dels que no, practiquen psicomotricitat fina i gruixuda amb el netejat industrial dels envasos, classifiquen per colors, s’ajuden entre ells per tal d’evitar els errors i corregir-los, aprenen a comptar i a estructurar un treball. Tot això passa quan consumeixes RRR’ biocosmetics i tornes la botella” explica Ana Ribalta.

A la Fundació, tothom sap que donar un nou ús als envasos és la millor opció per al planeta. “De fet les accions de solidaritat empresarial són una forma a través de la qual les empreses tornen a la societat part del benefici que han obtingut. És a dir, no tan sols són allí per a vendre i obtenir beneficis” assegura l’emprenedora. Al seu parer, “per damunt de tot, han de contribuir a la societat i promoure un comerç just, sostenible”, conclou Ana Ribalta.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content