Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALLes mapathons inclusives ‘Fora Barreres’ organitzades per la UPC identifiquen més de...

Les mapathons inclusives ‘Fora Barreres’ organitzades per la UPC identifiquen més de 300 punts crítics d’accessibilitat

Es van celebrar a diferents municipis amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

campanya 25N diba
maphatons accessibilitat upc
Alguns dels participants a la ‘maphaton’ organitzada al barri de Sagrada Família de Barcelona // Foto: UPC

Les gairebé 250 persones voluntàries que han participat en les vuit mapathons d’inclusió ‘Fora Barreres’ organitzades per la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) amb amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, han aconseguit identificar més de 300 punts crítics de millora en accessibilitat a diferents municipis.

Concretament enguany, els i les voluntàries van aconseguir identificar un total de 310 punts crítics d’accessibilitat a Barcelona -als barris de Sant Andreu, Les Corts, Sagrada Família i Raval-, així com als municipis de Badalona, Cervelló, Terrassa i Vilanova i la Geltrú, fent servir eines TIC i sistemes d’informació geogràfica. 

Les mapathons han tingut lloc a diferents localitzacions entre el 26 de novembre i el 2 de desembre, en col·laboració amb les escoles i facultats de la UPC, entitats i ajuntaments. S’han identificat obstacles i impediments que ocupen la via pública i dificulten la mobilitat, així com punts d’accessibilitat deficients. 

Sis anys avançant en la inclusió

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Aquest ha estat el sisè any consecutiu en què la UPC organitza les mapathons d’accessibilitat. L’any 2021 van tenir lloc vuit maphatons ‘Fora Barreres’, a Barcelona, Badalona, Cardedeu, Lliçà d’Amunt, Sabadell i Terrassa. L’any 2020, es va realitzar la ‘BETAMaphaton’, que va comptar amb la implicació dels ajuntaments de Barcelona, Cervelló, Lliçà d’Amunt, Montmeló, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i la Geltrú, i la realitzada en el marc de la Festa d’Arquitectura de Les Corts. Les anteriors van ser la mapathon del Campus de la UPC a Terrassa, que va tenir lloc la tardor del 2019; la del Campus Diagonal Nord, a Barcelona, a la primavera del 2018, i la del districte de Les Corts, també de Barcelona, que va ser la primera en realitzar-se l’any 2017.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content