20.5 C
Barcelona
Divendres, 29maig 2020

Les empreses frenen la contractació de persones amb discapacitat intel·lectual perquè desconeixen les seves capacitats

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...
empreses inserció laboral persones discapcitat intel·lectual
L’acte de presentació de les propostes va ser conduït per la periodista Gemma Nierga // Foto: Ladd

El passat 21 de març es va celebrar al Palau Macaya l’acte de cloenda del projecte sobre la inclusió laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual que ha desenvolupat l’Associació Ladd durant els darrers vuit mesos.

La periodista Gemma Nierga va conduir l’acte, que a través de vídeos, xerrades i presentacions van exposar les conclusions i propostes del projecte. Van participar-hi Miquel Serra (alumne del programa Singular d´Acidh), la Roser Ferré (Directora de l’Escola Barcanova) i Marta Gabarró (professora d´Esade i consultora estratrègica), en representació de les 110 persones que van participar a les entrevistes, les entitats i les empreses.

El projecte ha analitzat la realitat d’aquest col·lectiu, on malgrat el mandat de l’ONU, l’atur supera el 80% i el treball té lloc sobretot en entorns protegits i segregats i amb sous sensiblement més baixos.

Per això, en una primera fase s´han fet 120 entrevistes en profunditat a tot el territori català i alguns professionals internacionals.

En una segona fase es van fer 7 dinàmiques de grup i una taula rodona amb ponents internacionals, per determinar els principals eixos de transformació i accions que cal dur a terme, tant a curt com a llarg termini.

La última fase del projecte ha consistit en l’elaboració de propostes concretes per intentar reduïr en els propers anys la tendència en l’àmbit laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.

En aquest sentit, les principals conclusions extretes són:

– El col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual segueix essent un gran desconegut. Cal treballar, ja des de l’escola, perquè la societat entengui i normalitzi la diversitat.

– El principal fre perquè les empreses contractin és el desconeixement de las possibilitats i capacitats d’aquestes persones.

– El tema clau per fer una inclusió exitosa es un bon encaix entre persona i lloc de treball amb el suport continuat d’una entitat (Treball amb Suport).

– Per a les persones amb discapacitat intel·lectual la feina és un punt més en la normalització de la seva vida, els dóna autonomia i autoestima. Es queixen sobretot de que cobren sous molt baixos. Valoren feines que els agradin i que puguin fer, amb companys amables i que els tractin com a iguals.

– Els Centres Especials de Treball han anat perdent el seu sentit inicial, que cal recuperar: un entorn de treball per a persones especialment vulnerables i com a trampolí a l’empresa ordinària.

Per aconseguir tot això, els agents implicats en la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, reclamen actuacions a cinc nivells importants:

– Personalització dels suports segons la persona i el moment, amb molta més flexibilitat.

– Que el suport sigui de la persona, treballi on treballi, i que hi hagi camins d’anada i tornada entre les diferents fórmules segons la necessitat de cada moment (empresa ordinària, centre especial).

– Revisar les lleis que regulen l’accés al treball del col·lectiu sota l’esperit de la Convenció de l’ONU, i actualitzar normatives desfasades com ara les que regulen els Centres Especials de Treball o els Serveis d’Ocupació i Inserció.

– Potenciar els recursos destinats al treball en empresa ordinària, ja que actualment estan dedicats sobretot als Centres Especials de Treball.

– Donar visibilitat positiva al col·lectiu, en tots els àmbits de la societat i també a nivell empresarial.

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Últimes notícies

La Generalitat declara Special Olympics Catalunya com a Entitat d’Utilitat Pública

L'enitat treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual // Foto: Special Olympics Catalunya La Generalitat...

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...