Divendres, 22 setembre 2023
IniciINCLUSIÓ SOCIALLes dones dediquen el doble de temps que els homes a les...

Les dones dediquen el doble de temps que els homes a les tasques de cura

Dones i salut mental temps tasques cura
La reclamació va coincidir amb el Dia Internacional de la Dona // Foto: Federació Salut Mental Catalunya

Concretament, 27 hores a tasques de cura a la setmana vers les 14 hores que hi dedica l’home (font EWCCS-España 2015). L’ajuntament de Barcelona també apunta que el 90% de la feina de cura a persones majors de 65 anys la fan familiars i altres membres de la xarxa relacional, que en la seva gran majoria són dones.

ICF23_Baner Financament-300x600

Aquesta situació fa que les dones tinguin una menor taxa d’ocupació, un índex de reducció de jornada laboral més alt, més temporalitat i salaris més baixos. La desigualtat provoca que, de mitjana, cotitzin menys i tinguin menys ingressos per prestacions d’atur i o pensions contributives.

En el cas de les demandes rebudes pels diferents Espais Situa’t de Catalunya dins el projecte Activa’t per la salut mental, durant el 2017 es van atendre 1.047 demandes de suport i informació sobre salut mental, de les quals 674 les van fer dones (64,33%). De les 1.047 sol·licituds, el 24% les van fer les mares de persones amb problemes de salut mental, front al 6,9% fetes per pares. El 60% de les persones que cuiden, un col·lectiu sovint invisibilitzat, manifesten haver empitjorat la seva salut física i mental amb les tasques de cura.

La Federació Salut Mental Catalunya va aprofitar la setmana passada, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, per reivindicar una corresponsabilitat efectiva a l’hora de garantir el dret de cura, i reduir les desigualtats de gènere.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content