Les comunitats autònomes finançaran les cadires de rodes per a persones amb dependència

El Govern estatal aprova una nova ordre que entrarà en vigor l’1 de juliol

comunitats autònomes finançaran cadires rodes
Les persones sense recursos no tindran que avançar els diners // Foto: Pixabay

Una ordre ministerial impulsada pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social que va ser publicada el passat divendres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) preveu que a partir de l’1 de juliol les comunitats autònomes podran finançar fins a 5.000 euros les cadires de rodes per a dependents i pacients amb limitacions de funcionalitat greus que li impedeix utilitzar una cadira de rodes convencional.

A partir que entri en vigor aquesta norma, el catàleg de productes ortoprotèsics serà el mateix a tota Espanya, al recollir-se en la Cartera de Serveis Comuns dels Sistema Nacional de Salut (SNS) i s’abonarà un import el més proper possible al cost real del producte.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Així, les persones amb patologies o discapacitats que els impedeix la marxa funcional de forma permanent seran reemborsades amb fins a 3.000 euros en funció de la cadira de rodes manual que necessitin. Per aquelles que no puguin fer servir una cadira de rodes manual per limitacions greus, tindran accés a una cadira de rodes elèctrica amb un reemborsament per part de l’Administració sanitària autonòmica que oscil·larà entre els 3.500 euros i els 4.950 euros.

L’ordre aprovada també contempla la possibilitat que el pacient que no disposi de recursos econòmics o necessiti productes d’elevat import, no hagi d’avançar els diners.

BANER_300X250

En total s’han incorporat 48 nous productes finançats (cadires de rodes, xàsis, fèrules, corsés, andadors o coixins antiescares), i s’han actualitzat les condicions i prestacions de la resta de productes inclosos, que no es revisaven des del 1998.

Entre aquests productes s’inclouen els coixins per prevenir les úlceres per pressió, les crosses i els andadors que tindran subvencions que van des dels 75 euros fins els 1.400 euros , dependent si són regulables, tenen rodes giratòries o compten amb seient abatible i frens.

Gràcies a la participació del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) en la redacció de la norma ordre, s’inclou també mitges o tobilleres per a cremades, calçats ortopèdics en casos de  grans malformacions, o articulacions de maluc, genoll, turmell i cents d’ortesis.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*