Les biblioteques de l’UAB ofereixen recursos d’estudi adaptats a estudiants amb discapacitat

La universitat està desenvolupant el projecte PIUNE des de finals de 2006

recursos estudiants específics biblioteques uab
Un dels recursos són les cabines adaptades a les biblioteques // Foto: UAB.cat

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) està desenvolupant des de l’any 2006 el projecte PIUNE per tal d’oferir als estudiants amb discapacitat física i amb mobilitat reduïda o amb discapacitat sensorial espais amb recursos tècnics i tecnològics accessibles que els hi permetin accedir a la informació i treballar de forma autònoma a les sales d’estudi. Aquest curs escolar, el projecte ha pogut renovar els equipaments del centre de recursos i de les cabines adaptades gràcies al suport financer del Consell Social.

Lupes per llegir millor la informació, programari específic per a estudiants amb dificultats d’aprenentatge, cabines adaptades, etc. són alguns dels recursos que disposen les biblioteques de la UAB. Les cabines adaptades són un espai d’estudi per als estudiants amb discapacitat i/o necessitats educatives específiques equipades amb els recursos tècnics més innovadors (programaris – programes de reconeixement de veu o d’ampliació de caràcters- i perifèrics – ratolins i teclats- adaptats) per garantir l’accés a la informació i comunicació.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

També s’ha volgut equipar les cabines d’estudi de les biblioteques amb un programari específic (Claro Read) pels estudiants amb dificultats d’aprenentatge (dislèxia i TDH), donant resposta així a les necessitats d’un perfil d’estudiant cada vegada més present a les aules universitàries. D’altra banda, es disposa de 9 lupes TV per facilitar l’accés a la informació a les persones amb discapacitat visual.

En els darrers anys han augmentat el nombre d’estudiants matriculats amb alguna discapacitat i/o necessitats educatives específiques. En aquest sentit i per facilitar l’atenció a les persones amb discapacitat i/o necessitats educatives específiques com per potenciar l’ús dels equipaments, l’equip tècnic del PIUNE ofereix una formació al personal de les biblioteques.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*