L’autisme protagonista del IV Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta de Manresa

S’inaugura el 9 de novembre al Teatre Kursaal

autisme congrés alteracions conducta manresa
S’esperen més de 500 persones en el Congrés de Manresa // Foto: Ampans

Unes 500 persones assistiran a la quarta edició del Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta que organitzen conjuntament Althaia i AMPANS i que se celebrarà dijous i divendres vinent, 9 i 10 de novembre, a Manresa. El Congrés tractarà a fons les alteracions de la conducta que presenten infants, adolescents, joves i adults amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Sota el títol Conducta i Autisme. De l’experiència a l’evidència, el Congrés serà un fòrum de debat professional que comptarà amb la participació de ponents de prestigi internacional, com per exemple Steve Goodman, doctor en Psicologia; Andrew Isaac, metge psiquiatra especialitzat en discapacitat intel·lectual; Bo Hejlskov, neuropsicòleg especialista en l’atenció i educació especial, i Amaia Hervás, cap de psiquiatria infantil i juvenil de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En els últims 20 anys hi ha hagut un increment en la prevalença de TEA en infants; si a finals del segle XX es parlava de 20 per cada 10.000 nens, ara s’estima en 1 per cada 160. Això suposa una canvi significatiu en la conceptualització del trastorn i dels serveis que s’han d’oferir per promoure el desenvolupament saludable i la inclusió social d’aquests nens i nenes i de les seves famílies.

El Congrés vol fer visible models, enfocaments, estratègies i pràctiques basades en l’evidència que facin possible canvis en els nostres sistemes de provisió de serveis i suports. A més de conferències, hi haurà taules rodones, comunicacions, pòsters i un taller. L’acte inaugural tindrà lloc dijous a 2/4 d’11 del matí al Kursaal amb la presència de Mercè Rosich, regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut de l’Ajuntament de Manresa; el director general d’Althaia, Manel Jovells; el director general d’AMPANS, Toni Espinal, i el president de l’Associació Europea de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual (EAMHID), Roger Banks.

BANER_300X250

L’esdeveniment es farà entre els teatres Kursaal i Conservatori.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*