L’Associació Lectura Fàcil celebra 15 anys treballant per apropar la cultura a persones amb dificultats lectores

En un acte el 20 de novembre a l’espai Bonemaison de Baarcelona

celebració 15 anys alf cultura persones dificultats lectores
L’acte de celebració serà a l’Espai Bonemaison de Barcelona // Foto: Associació Lectura Fàcil

Amb motiu del seu 15è aniversari, l’Associació Lectura Fàcil (ALF) treballant per apropar la lectura, la cultura i la informació a totes les persones, en especial a aquelles amb dificultats lectores, organitza un acte el 20 de novembre a les 16:30h a l’espai Bonemaison de Barcelona que estarà conduït pel periodista Óscar López.

Durant l’acte es farà un recorregut pels 15 anys d’història de l’Associació, i es lliuraran els Premis Bones Pràctiques de Lectura Fàcil.

BANER_300X250

En aquests tres lustres l’ALF ha aconseguit tota una sèrie de fites per promoure l’accessibilitat informativa, la lectura i la democratització de la cultura a través de la Lectura Fàcil (LF). Aquestes són: 500 clubs de lectura fàcil a biblioteques i entitats; 270 llibres LF en català, castellà i euskera publicats per 15 editorials diferents; 250 documents informatius, legals i administratius adaptats a un llenguatge planer; 10.000 persones han pogut llegir gràcies als llibres LF.

Els materials LF són documents elaborats amb especial cura seguint les directrius internacionals de l’IFLA i Inclusion Europe, quant al contingut, el llenguatge i la forma, perquè puguin ser llegits i entesos per persones amb dificultats lectores, entre d’altres: persones nouvingudes que aprenen l’idioma d’acollida; persones amb discapacitat intel·lectual; alumnes amb trastorns de l’aprenentatge (dislèxia, TDAH,…); i gent gran amb pèrdua de memòria.

Cal recordar que l’accés a la lectura i a la informació és un dret i una necessitat social i què més del 30% de la població té dificultats lectores.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*