L’Associació Alba participa en un projecte europeu per introduir un nou esport al territori, el “Bocce”

És molt similar a la petanca i destinat a persones amb discapacitat intel·lectual

bocce nou esport associació alba
El bocce és un esport molt similar a la petanca i a la boccia // Foto: Associació Alba

L’Associació Alba a Catalunya serà, juntament amb una entitat de Letònia i una altra de Romania, les encarregades d’introduir un nou esport anomenat “Bocce” a través d’un projecte europeu (Sport together, active forever impulsat per la Unió Europea – Eramus +), que durarà dos anys.

Al més de febrer quatre professionals de l’entitat, entre les que estava la responsable del Club Esportiu Alba, Anna Balp, van viatjar a Letònia per aprendre aquesta nova modalitat esportiva amb la finalitat d’implantar del Bocce entre les persones de l’entitat i fer-lo extensiu a nivell territorial.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per fer-ho possible està previst organitzar un campionat a nivell de Lleida el proper mes de novembre i realitzar una trobada internacional al mes de maig de 2019 a Tàrrega amb la participació de les entitats letona i romanesa.

El Bocce és un esport, que recorda molt a la petanca, i que es juga entre 2 equips, de 1, 2 i 4 persones cadascun. Els equips disposen de 4 pilotes i 1 bola més petita. Es tracta d’un esport molt inclusiu ja que el poden practicar persones amb diversitat funcional i amb mobilitat reduïda. “Aquest esport permet que persones que normalment no accedeixen a competicions esportives ho puguin fer i ajuda a treballar qualitats com la punteria, l’equilibri, la paciència, l’estratègia, etc. El fet de ser un joc per equips també permet treballar amb les persones certes habilitats socials i comunicatives, així com el companyerisme i el treball en equip”, explica Anna Balp, responsable del club.

BANER_300X250

El Bocce és molt similar al Boccia i fins i tot es sembla en el nom, encara que aquest últim és un esport paralímpic destinat especialment  a persones amb paràlisi cerebral que està força introduït a Catalunya.

Actualment ja el practiquen una cinquantena de persones fent entrenaments setmanals per part de persones del Centre Ocupacional de l’Escola Alba i d’Alba Jussà.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*