Dijous, 2 desembre 2021
IniciDretsL’Associació Alba participa en un projecte europeu per introduir un nou esport...

L’Associació Alba participa en un projecte europeu per introduir un nou esport al territori, el “Bocce”

bocce nou esport associació alba
El bocce és un esport molt similar a la petanca i a la boccia // Foto: Associació Alba

L’Associació Alba a Catalunya serà, juntament amb una entitat de Letònia i una altra de Romania, les encarregades d’introduir un nou esport anomenat “Bocce” a través d’un projecte europeu (Sport together, active forever impulsat per la Unió Europea – Eramus +), que durarà dos anys.

Al més de febrer quatre professionals de l’entitat, entre les que estava la responsable del Club Esportiu Alba, Anna Balp, van viatjar a Letònia per aprendre aquesta nova modalitat esportiva amb la finalitat d’implantar del Bocce entre les persones de l’entitat i fer-lo extensiu a nivell territorial.

fiare banca etica crowdfunding

Per fer-ho possible està previst organitzar un campionat a nivell de Lleida el proper mes de novembre i realitzar una trobada internacional al mes de maig de 2019 a Tàrrega amb la participació de les entitats letona i romanesa.

El Bocce és un esport, que recorda molt a la petanca, i que es juga entre 2 equips, de 1, 2 i 4 persones cadascun. Els equips disposen de 4 pilotes i 1 bola més petita. Es tracta d’un esport molt inclusiu ja que el poden practicar persones amb diversitat funcional i amb mobilitat reduïda. “Aquest esport permet que persones que normalment no accedeixen a competicions esportives ho puguin fer i ajuda a treballar qualitats com la punteria, l’equilibri, la paciència, l’estratègia, etc. El fet de ser un joc per equips també permet treballar amb les persones certes habilitats socials i comunicatives, així com el companyerisme i el treball en equip”, explica Anna Balp, responsable del club.

El Bocce és molt similar al Boccia i fins i tot es sembla en el nom, encara que aquest últim és un esport paralímpic destinat especialment  a persones amb paràlisi cerebral que està força introduït a Catalunya.

Actualment ja el practiquen una cinquantena de persones fent entrenaments setmanals per part de persones del Centre Ocupacional de l’Escola Alba i d’Alba Jussà.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES