Dissabte, 25 setembre 2021
spot_img
IniciInclusió SocialL'Àrea d'Inclusió Social de l'Ajuntament de Lleida atén a més de 2.000...

L’Àrea d’Inclusió Social de l’Ajuntament de Lleida atén a més de 2.000 persones el 2015

reunió inclusió social sense llar
L’alcalde Àngel Ros es va reunir el mes passat amb Sant Joan de Déu // Foto: Ajuntament de Lleida

L’Àrea d’Inclusió Social de l’Ajuntament de Lleida va prestar servei a 2.043 usuaris el 2015, dels quals 944 s’adreçaven per primera vegada a aquest servei que ofereix recursos a les persones sense llar i promou processos d’inclusió social, a través de l’atenció individual i el treball en xarxa amb altres entitats de la ciutat.

Pel que fa les situacions de pobresa energètica, al 2015, l’Ajuntament de Lleida ha evitat el tall de diferents subministrament de serveis a 604 famílies: 393 d’electricitat, 166 de gas i 175 d’aigua.

banner flyer interpersonas

Al 2015, la Paeria ha donat ajuts directes d’emergència social a famílies per valor de 451.000 euros, que s’han concedit a 1.457 unitats familiars que impliquen un total de 1.834 infants.

Pel que fa a les accions per al dret a l’habitatge, les polítiques de la Paeria han aturat 69 casos de desnonament al 2015 i 36 en el que es porta de 2016. Pel que fa a la taula d’emergència en habitatge, l’any passat es van fer 52 propostes d’adjudicació de pisos i, aquest any, fins al juny se n’han fet 41.

La Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida gestiona 507 habitatges de lloguer social a través de la Borsa Municipal d’Habitatge: 258 són titularitat de l’Empresa Municipal d’Urbanisme i 249, de la Xarxa de Mediació de Lloguer Social. Durant aquest any, es preveuen sumar 200 llars més a la Borsa Municipal. El convenis que s’han formalitzat fins a la data han permès incorporar-hi 72 pisos.

En aquest àmbit cal destacar que l’Ajuntament de Lleida i Sant Joan de Déu impulsen el projecte Housing First, una iniciativa que veurà la llum al darrer trimestre de l’any i que té la voluntat d’introduir en pisos a persones que fa molt de temps que estan sense llar.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES