Dimarts, 30 novembre 2021
IniciDestacadesL’AMB elaborarà una guia per millorar la sensibilització i impulsar l’accessibilitat universal...

L’AMB elaborarà una guia per millorar la sensibilització i impulsar l’accessibilitat universal al comerç

amb guia accessibilitat universal comerç
A l’acte hi han assistit un centenar de persones // Foto: COCEMFE Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) elaborarà una guia de recomanacions per millorar la sensibilització i impulsar l’accessibilitat universal al comerç dirigida a tota la societat que recollirà les aportacions de la majoria de les entitats del sector de la discapacitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, segons ha manifestat aquest matí Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB a la II Jornada Metropolitana dedicada al “Comerç i serveis accessibles per a una ciutat amigable” celebrada a Sant Feliu de Llobregat.

Aquesta serà una de les accions més destacades de l’AMB dins el seu per impulsar accions que millorin l’accessibilitat i la sensibilització en el sector del comerç cap a les persones amb discapacitat als 36 municipis metropolitans. Aquest compromís que es va iniciar ara fa dos anys per dur a terme una Estratègia Metropolitana per al desenvolupament del model social de la discapacitat.

diari-discapacitat-300x250e

A la jornada d’aquest matí, que també ha comptat amb la presència de Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat, i Pilar Díaz, presidenta de COCEMFE, hi han assistit un centenar de persones que han aportat les seves idees i opinions per acabar de completar aquesta guia.

Precisament, Pilar Díaz ha destacat el caràcter col·laboratiu i participatiu d’aquesta guia de recomanacions que a la tardor estarà acabada i llesta per lliurar als ajuntaments, comerços, col·legis, entitats, institucions, empreses o qualsevol altre sector de la societat.

Amb aquesta guia, l’AMB avança en l’impuls a l’accessibilitat universal que amb paraules de Pilar Díaz, “és una contribució al bé comú”, ja que beneficia a totes les persones, no només a les que tenen alguna discapacitat.

Per la seva part l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, que ha obert la jornada, ha assenyalat que tot es pot millorar, i que l’objectiu de la jornada era veure com millorar espais privats, com els comerços o els restaurants, amb la col·laboració de totes les parts implicades.

Important representació sectorial

Entre el centenar de persones que han participat a la jornada hi havia representants de més de 30 entitats entre associacions i federacions de persones amb discapacitat, una quinzena de municipis, altres institucions com TMB, l’Observatori del Tercer Sector o la Diputació de Barcelona, representants del sector del comerç, professionals amb diferent perfil i persones amb discapacitat.

La sessió ha començat amb una taula rodona en la qual s’ha presentat la guia de recomanacions de l’AMB enriquida amb les aportacions de Dincat, Fesoca, Acapps, COCEMFE Barcelona i l’ONCE. Tot seguit, Noemí Ostolaza, representant de la Viceconsejería de Políticas Sociales del Govern del País Basc, i Ferran Urgell de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat les seves experiències en relació amb el comerç amigable i el comerç accessible sense barreres respectivament.

La jornada ha continuat amb la realització de 5 tallers participatius temàtics en els quals, s’han fet aportacions sobre accessibilitat als següents temes: comerç i mercats; hostaleria i restauració; cultura (teatres, biblioteques, exposicions); oci i lleure (jardins, parcs, piscines, llocs d’esport i finalment serveis públics (sistemes d’informació, tramitació, serveis tècnics, oficines d’atenció a la ciutadania entre altres).

La cloenda l’han fet en Héctor Santcovsky, Director de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, i la Lourdes Borrell, Segona tinenta d’Alcaldía de Sant Feliu de Llobregat i regidora d’Esports, Persones amb Discapacitat, Solidaritat i Cooperació i Salut Pública i Consum.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES