24.9 C
Barcelona
Dimecres, 3 juny 2020

L’AMB elaborarà una guia per millorar la sensibilització i impulsar l’accessibilitat universal al comerç

Apunta't al nostre Newsletter

Per estar al dia de totes les notícies, anuncis i ofertes especials

També has de llegir...

Cultura commemora els 10 anys de la Llei de la Llengua de Signes Catalana

Nen expressant-se en LSC // Foto: gencat El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

amb guia accessibilitat universal comerç
A l’acte hi han assistit un centenar de persones // Foto: COCEMFE Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) elaborarà una guia de recomanacions per millorar la sensibilització i impulsar l’accessibilitat universal al comerç dirigida a tota la societat que recollirà les aportacions de la majoria de les entitats del sector de la discapacitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, segons ha manifestat aquest matí Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB a la II Jornada Metropolitana dedicada al “Comerç i serveis accessibles per a una ciutat amigable” celebrada a Sant Feliu de Llobregat.

Aquesta serà una de les accions més destacades de l’AMB dins el seu per impulsar accions que millorin l’accessibilitat i la sensibilització en el sector del comerç cap a les persones amb discapacitat als 36 municipis metropolitans. Aquest compromís que es va iniciar ara fa dos anys per dur a terme una Estratègia Metropolitana per al desenvolupament del model social de la discapacitat.

A la jornada d’aquest matí, que també ha comptat amb la presència de Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat, i Pilar Díaz, presidenta de COCEMFE, hi han assistit un centenar de persones que han aportat les seves idees i opinions per acabar de completar aquesta guia.

Precisament, Pilar Díaz ha destacat el caràcter col·laboratiu i participatiu d’aquesta guia de recomanacions que a la tardor estarà acabada i llesta per lliurar als ajuntaments, comerços, col·legis, entitats, institucions, empreses o qualsevol altre sector de la societat.

Amb aquesta guia, l’AMB avança en l’impuls a l’accessibilitat universal que amb paraules de Pilar Díaz, “és una contribució al bé comú”, ja que beneficia a totes les persones, no només a les que tenen alguna discapacitat.

Per la seva part l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, que ha obert la jornada, ha assenyalat que tot es pot millorar, i que l’objectiu de la jornada era veure com millorar espais privats, com els comerços o els restaurants, amb la col·laboració de totes les parts implicades.

Important representació sectorial

Entre el centenar de persones que han participat a la jornada hi havia representants de més de 30 entitats entre associacions i federacions de persones amb discapacitat, una quinzena de municipis, altres institucions com TMB, l’Observatori del Tercer Sector o la Diputació de Barcelona, representants del sector del comerç, professionals amb diferent perfil i persones amb discapacitat.

La sessió ha començat amb una taula rodona en la qual s’ha presentat la guia de recomanacions de l’AMB enriquida amb les aportacions de Dincat, Fesoca, Acapps, COCEMFE Barcelona i l’ONCE. Tot seguit, Noemí Ostolaza, representant de la Viceconsejería de Políticas Sociales del Govern del País Basc, i Ferran Urgell de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat les seves experiències en relació amb el comerç amigable i el comerç accessible sense barreres respectivament.

La jornada ha continuat amb la realització de 5 tallers participatius temàtics en els quals, s’han fet aportacions sobre accessibilitat als següents temes: comerç i mercats; hostaleria i restauració; cultura (teatres, biblioteques, exposicions); oci i lleure (jardins, parcs, piscines, llocs d’esport i finalment serveis públics (sistemes d’informació, tramitació, serveis tècnics, oficines d’atenció a la ciutadania entre altres).

La cloenda l’han fet en Héctor Santcovsky, Director de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, i la Lourdes Borrell, Segona tinenta d’Alcaldía de Sant Feliu de Llobregat i regidora d’Esports, Persones amb Discapacitat, Solidaritat i Cooperació i Salut Pública i Consum.

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

Últimes notícies

Un estudi identifica dues noves molècules amb potencial terapèutic contra l’Alzheimer

Investigadors de l’IDIBAPS han participat en un estudi interdisciplinari de la UB que ha identificat dues molècules...

Google crea una App per millorar l’accessibilitat de les persones amb discapacitat cognitiva

L'App permet posar accessos directes amb pictogrames a la pàgina principal // Foto: Google Google ha llançat una...

Barcelona edita un guia per reobrir els serveis de forma accessible i segura

Accessibilitat // Foto: Pixabay L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de Barcelona ha editat una guia breu...

El Govern elimina diverses causes mèdiques d’exclusió per accedir a la funció pública

La mesura també afecta al cos de bombers, encara que amb excepcions // Foto: Arxiu El Govern va...

Capaç i Vàlida realitza una classe de yoga inclusiu per exercitar el cos i la ment

Jana Arimany i el seu professor de yoya, Arjuna // Foto: Capaç i Vàlida Capaç i Vàlida, una organització...