L’alcaldessa Núria Parlon presidirà la inauguració del nou local del Club Social Gramenet

El nou local ha permés augmentar a 70 el nombre de places

activat salut mental gramenet núria parlón
Presentació del projecte “Activa’t per la salut mental” a Santa Coloma de Gramenet // Foto: Activa’t per la Salut mental

Aquesta tarda a partir de les 16:30 hores tindrà lloc la inauguració del nou local del Club Social Gramenet, en un acte presidit per l’alcaldessa Núria Parlon que pretén posar de relleu la feina que es fa des d’aquest recurs, conjuntament amb l’Ajuntament i l’Associació AMMAME (Amics del Malalt Mental de Santa Coloma de Gramenet), per tal de millorar la qualitat de vida i la inclusió de les persones amb problemes de salut mental.

A més de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, l’acte comptarà amb la presència del secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies; el president de l’associació AMMAME, Emilio Borja; el president de la Fundació Salut Mental Catalunya, Israel Molinero; el coordinador del Club Social, Carles Bonete, i la intervenció de dues persones que participen al club.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Durant la celebració es projectarà el vídeo “Què és la recuperació? I l’apoderament?” de la col·lecció de videotestimonis “Veus com la teva” del projecte Activa’t per la salut mental, que explica el model de recuperació de la mà de protagonistes reals.

Així mateix, es presentarà un audiovisual que recull testimonis de les persones que participen al club sobre què significa per a elles aquest recurs i el canvi de local. Un cop acabades les intervencions, els usuaris del Club convidaran a les autoritats a completar una composició mural que representarà els objectius del servei: la inclusió, la socialització i la recuperació.

BANER_300X250

El Club Social Gramenet va obrir les seves portes l’any 2004 per donar resposta a les demandes d’inclusió de l’associació AMMAMME: persones amb experiència pròpia en salut mental, familiars i professionals sanitaris; i des de l’any 2010 està gestionat per la Fundació Salut Mental Catalunya.

Amb el canvi de local, el club ha pogut passar d’atendre un mòdul per a 30 persones a un de 70, que proposen activitats a través de l’assemblea i les autogestionen . A més, el trasllat ha permès acollir els dos programes del model d’atenció comunitària que la Fundació i la Federació Salut Mental Catalunya desenvolupen al territori: XarXaJoves Barcelonès Nord, d’atenció i acompanyament a adolescents i joves de 16 a 25 anys i les seves famílies; i l’Espai Situa’t Barcelonès Nord, punt d’atenció directa del projecte Activa’t per la salut mental.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*