L’Ajuntament de Terrassa obté el premi Letizia 2016 d’accessibilitat universal de municipis

En reconeixement del Pla Local d’Atenció a les Capacitats Diverses i Accessibilitat 2016-2020

logo terrassa accessibilitat comerços
Logo de Terrassa Accessible // Foto: Ajuntament de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa ha obtingut el Premi Reina Letizia 2016 d’Accesibilitat Universal de Municipis, en la categoria de ciutats de més de 100.000 habitants, per l’elaboració i desenvolupament del Pla Local d’Atenció a les Capacitats Diverses i Accessibilitat 2016-2020.

En rebre la comunicació oficial de la concessió d’aquest reconeixement, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart va manifestar que “per a la ciutat, és un orgull i un honor rebre aquest guardó Reina Letizia 2016 a l’accessibilitat universal”. Ballart ha volgut destacar “l’estreta col·laboració que hi ha a la ciutat amb totes les entitats que treballen en l’àmbit de les discapacitats, i la tasca, que ja dura anys, que s’està duent a terme per eliminar barreres físiques, culturals i mentals. El nostre objectiu és seguir construint dia a dia una ciutat per a tothom, sense exclusions ni discriminacions”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Així mateix, la regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, destacà que aquest premi és “un reconeixement a la tasca col·lectiva realitzada fins ara i un estímul per seguir avançant en la mateixa línia en el futur: assolir la plenitud de drets per a tots els ciutadans i les ciutadanes, sense excepció”. La regidora també posà en valor “el Pacte Terrassa per l’Accessibilitat Universal com el compromís de la ciutat per treballar per una Terrassa inclusiva i accessible per a tothom”. El Pacte es va signar el 2012 i és l’acord entre l’Ajuntament, entitats i ciutadania que guia les actuacions a seguir en matèria d’accessibilitat universal a Terrassa.

El Pla local d’Atenció a les Capacitats Diverses i a l’Accessibilitat 2016-2020, de l’Ajuntament de Terrassa, aprovat al febrer de l’any passat, és un full de ruta per a la promoció de la qualitat de vida i l’exercici dels drets de les persones amb capacitats diverses de la ciutat.

BANER_300X250

Aquests premis, atorgats anualment pel Real Patronato sobre Discapacidad, organisme autònom adscrit al Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, tenen per objectiu reconèixer la tasca continuada, portada a terme per les ciutats en un període de més de cinc anys, en el camp de l’accessibilitat universal de les persones amb discapacitat al medi físic, l’educació, l’oci, la cultura, els esports, el transport, el turisme i les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*