26 C
Barcelona
Divendres, 29maig 2020

L’Ajuntament de Lleida destina 36.000 € al transport adaptat de persones amb mobilitat reduïda

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...
taxi transport adaptat mobilitat reduïda
La Paria també subvenciona el servei de taxi adaptat // Foto: Pixabay

L’Ajuntament de Lleida té una línia d’ajuts per al transport adaptat de persones amb mobilitat reduïda a través de la qual ha atorgat més de 36.000 euros en subvencions a individus/es, entitats o taxis adaptats per les despeses ocasionades en aquest concepte. En total, s’han aprovat 52 sol·licituds, majoritàriament individuals, en les tres modalitats que estan establertes per facilitat l’accés de les persones als serveis socials d’atenció especialitzada i per afavorir la seva integració en l’entorn de la ciutat.

La modalitat individual requereix estar empadronat/a a Lleida i el certificat del Servei de Valoració i Orientació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que superi el Barem de Mobilitat Reduïda. La modalitat entitats està adreçada a aquelles amb seu local a la ciutat, que tinguin un vehicle de transport adaptat per fer activitats pròpies del centre i que els usuaris/es d’aquestes també tinguin el Barem de Mobilitat Reduïda esmentat. La modalitat Taxi Adaptat és per als propietaris/es d’un vehicle adaptat, amb llicència d’autotaxi especial a Lleida, adequades al servei de persones amb discapacitat.

Un altre dels serveis que té en marxa l’àrea municipal d’atenció a les persones amb discapacitat de la Paeria són les bonificacions de les targetes de bus per a les persones amb mobilitat reduïda.

En aquest apartat, hi ha un conveni amb els Centres Especials d’Educació perquè els alumnes amb necessitats educatives especials rebin bonificació en les targetes d’autobús, en les edats compreses entre els 16 i els 21 anys (d’acord a l’art. 74 de la L.O.E.). Durant el 2018, s’han concedit 37 (11 del CEE Plançó i 26 del CEE Esperança).

Alhora, existeix la bonificació d’autobús per a aquelles persones que tot i no estar inscrites al municipi, resideixen de forma habitual en algun dels centres residencials per a persones amb discapacitat del municipi. En aquest cas, s’han rebut 5 peticions (d’usuaris/es d’Aspros).

L’Ajuntament de Lleida també té en funcionament el programa de servei públic de transport esporàdic per a persones amb mobilitat reduïda. Es pot utilitzar 2 serveis a la setmana i el preu per viatge és de 2 euros, per persona que viatgi al vehicle. Un total de 1.682 usuaris/es n’han fet ús, durant el 2018, realitzant 3.515 serveis de taxi.

La targeta d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda és el document acreditatiu que dóna dret a les persones amb discapacitat i que tenen mobilitat reduïda a parar o a estacionar el seu vehicle, tan a prop com sigui possible del punt d’accés o destinació. S’han concedit 353 targetes, en les tres modalitats existents: titular conductor, titular no conductor (tres quartes parts del total) o transport col·lectiu.

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Últimes notícies

Les entitats de malalties neuromusculars demanen que no es retallin les subvencions del 0,7% de l’IRPF

Concentració amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Neuromusculars // Foto: Federació ASEM La Federació Espanyola de...

La xarxa de salut mental reclama un desconfinament que garanteixi els suports per a tothom

La xarxa de salut mental reclama una desescalada amb garanties per a tothom // Foto: Salut Mental Catalunya

Tornen els #DirectesFCEDF durant el mes de juny amb Susana Rodríguez, jugadora de pàdel adaptat

El proper dijous 4 de juny a les 19h comença una nova edició dels #DirectesFCEDF, una iniciativa...

Acaben les obres de millora d’accessibilitat del cementiri de la Batllòria a Sant Celoni

L’Ajuntament de Sant Celoni ha finalitzat aquesta setmana les obres d’arranjament de la part antiga del cementiri...

La Generalitat declara Special Olympics Catalunya com a Entitat d’Utilitat Pública

L'enitat treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual // Foto: Special Olympics Catalunya La Generalitat...