L’Ajuntament de Barcelona presenta les noves millores d’accessibilitat universal als museus de la ciutat

millores accessibilitat universal museus barcelona
Les millores es van presentar en un acte al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes // Foto: Ajuntament de Barcelona
millores accessibilitat universal museus barcelona
Les millores es van presentar en un acte al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes // Foto: Ajuntament de Barcelona

Joan Subirats, Comissionat de Cultura, Gemma Tarafa, Comissionada de Diversitat Funcional, i Agustí Colom, Regidor de les Corts, van presentar ahir les millores d’accessibilitat implantades als museus municipals durant l’any 2018 en un acte al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

Les millores s’han dut a terme conjuntament entre l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), tant a nivell d’equipaments com d’activitats per tal de garantir l’accessibilitat universal a la cultura, i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), que ha facilitat l’assessorament tècnic i especialitzat i ha estat el vincle amb les persones usuàries i entitats.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Les principals mesures d’accessibilitat realitzades aquest 2018 són:

Adquisició d’anells magnètics en 5 centres patrimonials: Jardí Botànic (MCNB), Monestir de Pedralbes, Museu Frederic Marès, Museu de la Música, i Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

BANER_300X250

Museu del Disseny:  mesures d’accessibilitat a l’exposició permanent, un mapa tàctil a la planta baixa i jornades ‘Disseny per viure’ dedicades a la diversitat funcional

– Jardí Botànic: nous plafons en lectura fàcil i un vehicle elèctric per persones amb mobilitat reduïda

– Museu Etnològic i de Cultures del Món: Tecnologia beacons a la seu de Montjuïc per fer accessibles els continguts en diferents llenguatges mitjançant una aplicació.

– Centre d’Art Contemporani de Barcelona – Fabra i Coats: edició dels textos en Lectura Fàcil a l’exposició Duae Collective

– Museu Monestir de Pedralbes: Maqueta tàctil 3D de la tomba de la reina Elisenda de Montcada, visites adaptades per a grups amb diversitat funcional (visual i intel·lectual) i el projecte Guia’m d’inserció laboral per a joves amb el síndrome d’Asperger com a guies de patrimoni cultural, entre d’altres.

– Apropa Cultura: Els museus de l’ICUB es van adherir a l’Apropa Cultura el 2017. Apropa Cultura és una plataforma que facilita la col·laboració entre els equipaments culturals i les entitats socials per promoure la inclusió i la transformació social a partir de la cultura.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*