L’acompanyament durant la inclusió laboral millora la salut mental de les persones en busca de feina

Segons un estudi de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i Barcelona Activa

acompanyament inclusió laboral millora salut mental feina
Gràfica sobre bona salut mental en dones i homes // Foto: Salut Mental Catalunya

Un estudi elaborat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i Barcelona Activa ha constatat que rebre un acompanyament personalitzat durant el procés de cerca de feina millora la salut mental i el benestar emocional de les persones en una situació d’atur de llarga durada. L’estudi va avaluar els efectes de l’acompanyament en la reinserció laboral en la salut mental i la qualitat de vida d’un total de 696 persones entre els anys 2015 i 2017.

Una de les dades més rellevants de la investigació és que les persones que es troben en situació d’atur de llarga durada presenten un risc de mala salut mental el doble d’alt que la resta de persones a aturades a Barcelona. Però aquest nombre baixava considerablement transcorregut un any des que la persona rebia acompanyament en el seu procés laboral, quan es produïa un augment del percentatge de persones amb bona salut mental. Un increment similar en homes i dones, que era especialment accentuat en els casos en què la persona trobava una feina.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per arribar a aquestes conclusions sobre la millora de la salut mental i benestar emocional, l’estudi va seleccionar una mostra de persones del programa Treball als Barris, impulsat des de Barcelona Activa, amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Amb aquesta mostra es va utilitzar per una banda el qüestionari internacional de Golbert, que consta de 12 preguntes, i de l’altre, amb una cinquantena de persones es va utilitzar la tècnica del concepte mapping, amb la qual s’obtenen les experiències i percepcions que tenen les persones usuàries sobre els canvis experimentats durant el seu pas pel programa, en la seva salut i en la seva qualitat de vida.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*