Dissabte, 7 desembre 2024
IniciINCLUSIÓ LABORALLa taxa d'atur de persones amb discapacitat a Espanya baixa nou punts...

La taxa d’atur de persones amb discapacitat a Espanya baixa nou punts en cinc anys

Un informe de la Fundació Randstad destaca la reducció de l'atur i l'increment de la renda mitjana de les persones amb discapacitat des del 2015, tot i que el risc de pobresa encara afecta el 30%

La Caixa injecta 4,5 milions d'euros en projectes socials catalans per combatre la pobresa i fomentar l'ocupació
L’ocupació és una forma d’integració social per a les persones amb discapacitat // Foto: Fundació “la Caixa”

La taxa d’atur de les persones amb discapacitat a Espanya s’ha reduït en més de nou punts en cinc anys, un fet que es tradueix en prop de 40.000 persones menys en situació d’atur, segons l’informe elaborat per Randstad Research i la Fundació Randstad. Aquest estudi, titulat ‘Palanques globals de suport a la integració de les persones amb discapacitat’, posa en relleu els avenços en ocupació coincidint amb els 20 anys de la fundació treballant per la igualtat d’oportunitats en l’àmbit laboral.

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el pròxim 3 de desembre, la Fundació Randstad ha publicat aquest informe, que evidencia un vincle directe entre l’ocupació i el creixement de la renda mitjana de les persones amb discapacitat. En aquest període, la renda mitjana ha augmentat un 28%, situant el salari mitjà en 13.357 € l’any 2022, superant en quatre punts el creixement salarial del conjunt de la població, que va ser del 24% respecte al 2015.

Tot i aquestes dades positives, la directora de la Fundació Randstad, María Viver, destaca que la renda mitjana de les persones amb discapacitat segueix sent inferior a la de la resta de la població. “Un salari adequat és essencial per cobrir necessitats, reduir la pobresa i garantir la inclusió social, independentment de la condició de cada persona”, apunta Viver.

L’informe també alerta sobre el risc de pobresa, mesurat a través de l’índex AROPE, que el 2022 afectava encara el 30% de les persones amb discapacitat, tot i que suposa una millora respecte al 35,4% registrat entre el 2015 i el 2018. Així, encara una de cada tres persones amb discapacitat es troba en risc d’exclusió social, una xifra que la Fundació considera excessivament elevada.

Segons Viver, és imprescindible continuar avançant per reduir la bretxa econòmica i garantir els drets socials en línia amb el pilar europeu dels Drets Socials i els objectius de l’Agenda 2030. A més, assenyala que la Taxonomia Social Europea pot ser una guia clau perquè les empreses contribueixin a millorar les condicions de vida i el benestar d’aquest col·lectiu.

Aquest informe subratlla la importància de continuar promovent la inclusió laboral i treballar per una societat més justa i igualitària per a les persones amb discapacitat.

Secció patrocinada per
nou logotip fecetc

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES