Dissabte, 13 agost 2022
Dissabte, 13 agost 2022
IniciTercer Sector SocialLa Taula del Tercer Sector reclama solucions urgents davant una nova tragèdia...

La Taula del Tercer Sector reclama solucions urgents davant una nova tragèdia per la manca d’accés a un habitatge digne

Dues persones moren a una barraca a Montcada i Reixac per la inhalació de fums després d’encendre un foc per escalfar-se

persona sense habitatge digne
A Catalunya, hi ha més de 850.000 persones que viuen en pobresa severa // Foto: PxHere

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa i representa més de 3.000 entitats socials que treballen per eradicar la pobresa, l’exclusió i les desigualtats, ha lamentat la mort de dues persones en una barraca a Montcada i Reixac segons, les primeres hipòtesis, per la inhalació de fums després d’encendre un foc per escalfar-se.

En aquest sentit ha assegurat que “només han calgut 10 dies per començar el 2022 amb una altra tragèdia causada per la manca d’accés a un habitatge digne”. “Pobresa habitacional, pobresa energètica, pobresa infantil, pobresa alimentària… és igual quin complement hi afegim perquè és pobresa i aquest és el problema a resoldre”, ha fet èmfasi la Taula del Tercer Sector, que reclama que s’actuï amb contundència davant un fenomen que no para de créixer i que s’ha cronificat sobretot en els últims anys. 

A Catalunya, hi ha més de 850.000 persones que viuen en pobresa severa i la taxa de risc de pobresa i exclusió social a Catalunya és del 26%, la pitjor dels últims 10 anys.

“El cas de Tetuan de fa poques setmanes, ara aquest de Montcada i Reixac, aquestes tragèdies s’estan tornant recurrents i s’està començant a normalitzar que a la nostra societat succeeixin fets com aquests” alerta la Taula del Tercer Sector. Per a les entitats socials és “extremadament preocupant” que, si es confirma que el succés ha tingut lloc en un assentament establert des de fa temps i amb desenes d’infrahabitatges, no s’hagi donat una resposta habitacional suficient i adequada a aquestes persones i famílies en situació de vulnerabilitat i que s’hagi hagut d’arribar fins a aquest extrem per fer visible la precarietat en la qual sobreviuen moltes persones que no tenen cap alternativa digna.

“El sensellarisme és un fenomen complex, que va més enllà de viure al carrer i que implica diferents condicionants de vulnerabilitat (infrahabitatge, pobresa energètica, manca d’ingressos, precarietat laboral, economia submergida o irregularitat administrativa, entre altres). Per les seves característiques, aquesta problemàtica interpel·la a diversos nivells d’administracions, des del món local fins a l’autonòmic i l’estatal”. És per aquest motiu que, un cop més, la Taula del Tercer Sector fa una crida a les diferents administracions a abordar de forma contundent les conseqüències de l’emergència habitacional que estem vivint en els darrers anys. “Quantes morts més ha d’haver-hi perquè es reaccioni amb urgència?” pregunten les entitats socials.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content