Dissabte, 27 novembre 2021
HomeInclusió SocialLa Taula del Tercer Sector presenta 30 propostes electorals de caràcter social...

La Taula del Tercer Sector presenta 30 propostes electorals de caràcter social per les eleccions europees

taula tercer sector debat propostes electorals eleccions europees
Candidats a les eleccions europees participant en un debat // Foto: Taula del Tercer Sector

La Taula del Tercer Sector ha volgut fer la seva aportació a les propers eleccions europees del 26 de maig publicant el document ‘Construïm una Europa més justa, participativa i integradora’, un recull de 30 propostes electorals del Tercer Sector Social per avançar en la garantia dels drets socials.

Una de les constants en aquestes propostes és l’exigència per vetllar pels drets en tots els àmbits de les persones més desfavorides, com és el cas del col·lectiu de les persones amb discapacitat, aplicant la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat aprovada el 2006.

diari-discapacitat-300x250e

Les propostes electorals de la Taula s’estructuren al voltant de 3 eixos prioritaris: la protecció dels drets socials fonamentals, la lluita contra la pobresa i les desigualtats i l’enfortiment i reconeixement del Tercer Sector.

De les 30 propostes, la Taula n’ha prioritzat 6 per avançar cap a una Europa Social:

1. Convertir el Pilar Europeu de Dret Socials en directives que garanteixin el dret al treball i a la protecció social i laboral.

2. Prioritzar l’aprovació d’una directiva sobre rendes mínimes, salari mínim europeu i lluita contra la precarietat laboral.

3. Assegurar una protecció efectiva per a les persones demandants d’asil i aprovar una política migratòria comuna.

4. Aprovar una directiva sobre una prestació econòmica per a nen i nena a càrrec de caràcter universal i on l’infant sigui el titular de la prestació.

5. Reforçar la governança social en els processos de decisió europeus i aprofundir en el reconeixement de les organitzacions civils i del Tercer Sector en el foment de la democràcia ciutadana i participativa.

6. Facilitar l’accés de les entitats socials al finançament europeu, especialment per a l’impuls de projectes d’innovació social.

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha treballat aquestes propostes electorals amb els partits polítics en les reunions que ha mantingut amb els i les candidates al Parlament Europeu en les últimes setmanes. A més, avui han participat en el debat ‘Europa: l’oportunitat per garantir els drets socials’ amb Jordi Solé (ERC), Ernest Urtasun (En Comú Podem), Laura Ballarín (PSC) i Jordi Cañas (Ciudadanos), organitzat per la Taula.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES