Dilluns, 5 desembre 2022
Dilluns, 5 desembre 2022
IniciTercer Sector SocialLa Taula crida a utilitzar els canals establerts per l’administració per canalitzar...

La Taula crida a utilitzar els canals establerts per l’administració per canalitzar la solidaritat amb els refugiats ucraïnesos

Reclama al Govern de la Generalitat que, més enllà de l’acollida, apliqui altres mesures per a la seva inclusió en la societat catalana

refugiats ucraïnesos
Els refugiats ucraïnesos s’estan dispersant per tota Europa // Foto: DW

La Taula del Tercer Sector s’ha sumat a la crida que estan fent les institucions perquè la ciutadania canalitzi la seva solidaritat de suport i acollida als refugiats del conflicte a Ucraïna a través dels circuits establerts per les administracions, que són la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments.

anunci guies d'arrel

“La societat catalana és molt solidària i és tot un orgull i un fet que valorem molt positivament, però, les iniciatives ciutadanes s’han de vehicular mitjançant els mecanismes que les administracions han habilitat i que són els òptims per poder fer la millor acollida possible i per respondre amb la màxima eficàcia. Dispositius que funcionen en coordinació i col·laboració amb les entitats del tercer sector social i les organitzacions de l’àmbit de la cooperació i el desenvolupament, expertes en aquesta matèria i en l’atenció a les persones” argumenta Francina Alsina, presidenta de la Taula.

Tot i això, el tercer sector social reclama a les administracions administracions, sobretot al Govern de la Generalitat, que els esforços no s’aboquin només en l’acollida, i en aquesta fase de la urgència, sinó també en mesures concretes que assegurin la seva plena inclusió a la societat. “Sovint es treballa intensament en aquesta fase de la urgència, però, les persones necessiten uns serveis, uns suports i un acompanyament social, laboral, formatiu, habitacional, jurídic, psicològic, etc. que anirà més enllà de l’ara i que són imprescindibles per al seu arrelament i integració i per resoldre les seves necessitats a mitjà i llarg termini” afirma Alsina.

Banner 300x250px EnBucle3

De la mateixa manera, la Taula del Tercer Sector també apel·la a les administracions, en especial al Govern central que és qui té les competències, a desenvolupar polítiques que garanteixin els drets de totes les persones en situació administrativa irregular, sigui per raó de refugi, asil o flux migratori. 

La Unió Europea ha activat, per primera vegada, una directiva europea que dona una protecció temporal i automàtica a les persones refugiades ucraïneses. Per la presidenta de la Taula, “es demostra que és qüestió de voluntat política i que, quan realment es vol, la burocràcia no és una trava. No hi ha una ciutadania de primera i una altra de segona. Tothom ha de tenir les mateixes oportunitats per regularitzar la seva situació, refer el seu projecte de vida i, per tant, tenir accés als mateixos drets que la resta de la ciutadania, amb independència del seu origen o motiu d’arribada”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content