Dijous, 26 gener 2023
Dijous, 26 gener 2023
IniciDretsLa síndica reclama una millora de la salut mental dels infants i...

La síndica reclama una millora de la salut mental dels infants i la inclusió educativa de l’alumnat amb discapacitat

En la compareixença davant la Comissió d’Infància al Parlament per debatre els informes sobre els drets de l’infant dels anys 2021 i 2022

sindica de greuges parlament de catalunya infants
La síndica i la seva adjunta durant la compareixença al Parlament // Foto: Síndic de Greuges

La síndica de greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas, i l’adjunta d’infància, Maria Jesús Larios, van comparèixer dimarts davant la Comissió d’Infància del Parlament per debatre els informes sobre els drets dels l’infants dels anys 2021 i 2022.

anunci guies d'arrel

En les seves intervencions van explicar els deu punts que haurien de ser prioritaris en l’actuació de l’Administració en l’àmbit de la infància, entre els que s’incloïen la millora de la salut mental dels infants i adolescents i la inclusió educativa de l’alumnat amb discapacitat.

Quant a la salut mental, van explicar que malgrat l’increment del nombre d’infants atesos, encara es detecten mancances en la cobertura i en la intensitat dels tractaments prescrits (periodicitat de les visites) als centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) i als centres de salut mental infantil i juvenil (CSMIJ).

Banner 300x250px EnBucle3

Pel que fa a l’educació inclusiva, l’adjunta a la síndica va voler posar en valor l’increment en la dotació de recursos per garantir-la. Tot i això, les dades mostren que l’increment de recursos als centres ordinaris no ha evitat l’augment del nombre d’alumnat en centres d’educació especial. Es va insistir que caldria apostar pel tancament progressiu i la transformació dels centres d’educació especial, de manera que s’acabin transformant en proveïdors de serveis i recursos per a l’escola ordinària.

A criteri de la Síndica de greuges de Catalunya, la resta de punts que haurien de ser prioritaris en l’actuació de l’Administració en l’àmbit de la infància són: La lluita contra la pobresa infantil; la lluita contra l’exclusió residencial; la garantia del recurs adequat en el sistema de protecció; la lluita contra la segregació escolar; la lluita contra l’abandonament escolar prematur; l’accés en condicions d’igualtat al lleure educatiu; la protecció contra les violències; i l’escolta i la participació dels infants.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content