La salut mental es manifesta com un factor creixent en les baixes laborals de les persones assalariades

L’ansietat i la depressió són les principals causes

salut mental baixes laborals
L’ansietat i la depressió són les principals causes de baixa // Foto: ADFO

La salut mental és un factor de preocupació creixent a les baixes laborals. També és una variable clau pel benestar i representa una càrrega de malaltia important per a la societat, segons el Ministerio de Sanidad

Una de cada diez persones de 15 anys i més anys han declarat tenir diagnosticat algun problema de salut mental. Entre malalts amb problemes de salut mental les causes de baixes laborals més freqüents són ansietat i la depressió. El 6,7% dels adults reconeix patir ansietat crònica, 4,3% dels homes i 9,1% de les dones. La depressió declara la mateixa proporció (6,7%). Igual que l’ansietat, la depressió és més del doble en dones (9,2%) que en homes (4%).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La prevalença de depressió és el doble entre les persones que es troben en situació d’atur (7,9%) i els que estan treballant (3,1%), igual que en el cas de l’ansietat crònica (9,4% vs 4,4%).

Totes aquestes dades es mostren al darrer informe sobre Absentisme laboral: Salut i Benestar de la Fundació Addeco. Segons aquest estudi la taxa d’absentisme laboral s’ha incrementat fins in 5,4%, el que va representar una perdua de 7,7 hores mensuals de promig per cada assalariat. Això representa el major número d’hores perdudes per un treballador i mes almenys des de 2007.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*