Deixem de ser Invisibles presenta 55 propostes als partits polítics de Badalona de cara a les municipals

Perquè les incorporin als seus programes electorals

propostes partits polítics diversitat funcional eleccions municipals
El col·lectiu vol participar de les decisions que prenen les administracions // Foto: Deixem de Ser Invisibles

El passat dimecres, la plataforma badalonina Deixem de ser Invisibles va organitzar una trobada amb els diferents grups municipals de la ciutat per presentar-los un conjunt de 55 propostes del col·lectiu de les persones amb diversitat funcional a Badalona, amb l’objectiu de que les incorporin en els seus programes electorals per les eleccions municipals del proper mes de maig.

Entre elles, l’obligació d’adaptar un pis adaptat en cada promoció de construcció d’habitatges; crear un servei d’assistència personal a domicili o destinar el 2% del pressupost municipal per a millores d’accessibilitat a la ciutat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La presidenta de la plataforma, Marina Nieto va dir que “a més de reclamar aquests 55 punts també demanem que quan aconseguir alguna cosa no ens la treguin, com per exemple els punts accessibles a la platja. Fa dos anys hi havien dos punts i ara només hi ha un”.

Quant als representants dels grups municipals, Oriol Lladó, del grup municipal d’ERC va dir “Hi ha molta feina a fer en alguns districtes, amb carrers sense accessibilitat o casos d’adequació”.

BANER_300X250

David Torrents de Junts per Catalunya també va incidir en “que hi ha molts carrers que fa temps que no s’arreglen” però també va afegir “que també hi ha una mancança de pisos adaptats des de fa molts anys”.

L’assessora del grup municipal de Ciutadans, Elisa Bastardo, va explicar que “hem vingut a aquesta trobada per recollir les inquietuds del col·lectiu per incorporar-les al nostre programa electoral”.

Per la seva part, la regidora del grup municipal del Partit Popular, Sonia Egea, va insistir que “hem d’intentar suprimir les barreres arquitectòniques que dificulten el dia a dia de les persones amb diversitat funcional”.

La resta de grups municipals que van assistir a la trobada també van considerar oportú dotar a la ciutat de Badalona d’un model d’accessibilitat amb recursos suficients perquè les entitats puguin participar de les decisions que prenen les administracions.

Dolors Sabater, del grup Guanyem Badalona en Comú, va assegurar que “és imprescindible tenir un model de ciutat accessible amb igualtat d’oportunitats per a tothom”.

També Aida Llauradó de En Comú de Badalona va manifestar que “hem de garantir la inclusió social de tots els ciutadans i ciutadanes de Badalona”.

Finalment, el coordinador de mobilitat del PSC, Adrià Díaz, es va mostrar convençut que “s’ha de crear un espai municipal per a les persones amb discapacitat”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*