Dijous, 26 gener 2023
Dijous, 26 gener 2023
IniciEducació InclusivaLa nova Llei d’Universitats extén la reserva del 5% en favor de...

La nova Llei d’Universitats extén la reserva del 5% en favor de persones amb discapacitat als estudis de doctorat

Fins ara només estava prevista la reserva pels estudis oficials de grau i màster

estudiants universitaris doctorat
Els estudiants de doctorat amb discapacitat ja tenen també una reserva de places // Foto: CERMI

El Projecte de Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU), aprovat pel Congrés i remés al Senat per a segona lectura, ha estès la reserva del 5 per 100 a favor de persones amb discapacitat als estudis de doctorat, que fins ara no tenien establerta aquesta mesura d’acció positiva.

anunci guies d'arrel

Segons el text legal adoptat per la Cambra baixa, en concret a l’article 31, “les universitats reservaran, almenys, un 5 per cent de les places oferides en els títols universitaris oficials de Grau, Màster Universitari i Doctorat per a estudiants amb discapacitat, en la forma com s’estableixi reglamentàriament”.

D’aquesta manera, s’amplia la quota del 5 per 100 als ensenyaments de doctorat, que no tenien, ja que fins ara només existia per als estudis oficials de grau i màster.

Banner 300x250px EnBucle3

S’atén així una proposta del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) que en forma d’esmena havia elevat els grups parlamentaris i el Govern, a través del Ministeri d’Universitats, durant la tramitació parlamentària de la LOSU.

Amb aquesta mesura, es completa tot el cicle d’ensenyaments universitaris, que des que s’aprovi definitivament la nova llei abastarà també els estudis de doctorat, cosa que afavorirà la progressió universitària de les persones amb discapacitat.

Font: CERMI

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content