Dimecres, 12 maig 2021
spot_img
IniciOpinióLa nova anormalitat. Atemptat a les pensions

La nova anormalitat. Atemptat a les pensions

catalunya símptomes depressió
Les pensions han d’assegurar la qualitat de vida de la gent gran // Foto: Arxiu

El fons de pensions a què hem contribuït tots durant anys al país “vell” ara financen la Pensió Vitalícia Bàsica que cobren 1.5M de persones que en la seva vida han treballat i molt menys contribuït a ell. L’autor d’aquest disbarat no és altre de Pablo Iglesias, president del conjunt d’associacions que formen la franquícia Unides Podem. És una mesura electoral per assegurar-se el 1.5 de vot més que augmenten el seu col·lectiu d’associacions que li asseguren la seva base electoral.

No és només que aquest fons necessita noves fonts d’ingressos atès que la corba demogràfica ho fa insuficient al haver més persones majors de 65 anys que fan créixer exponencialment el col·lectiu de pensionistes; mentre que disminueix considerablement el nombre de persones noves en edat laboral perquè hi ha menys joves menors de 18 anys per primera vegada en la història. Aquesta dada és nova? No. Se sap fa més de 20 anys. Els estudis prospectius ho han vingut anunciant. I que han fet els polítics per compensar aquest dèficit de liquiditat de el fons de pensió? Res, perquè no són gestors professionals.

Això evidentment al marge de que la intel·ligència artificial substitueix a tècnics en finances, logística, i gestió integral d’organitzacions. Que la robòtica substitueix empleats en treballs repetitius. Els drons distribueixen, inspeccionen i fins i tot espien. La nanotecnologia incorpora una altra forma d’atenció a la salut a distància i tècniques quirúrgiques entre altres coses.

Les empreses no poden crear més llocs de treball perquè aquest desgovern els puja els impostos i confinen als ciutadans que són els seus empleats i els seus clients, enfonsant l’economia.

Els milions d’auto empleats veuen pujar la seva quota el que els impedeix operar i van a l’atur, destrueixen llocs de treball.

On estan els polítics que han de defensar el sistema democràtic de què ha gaudit Espanya des de 1975? Perquè cap posa una moció de censura a la gestió d’aquest desgovern de Pedro i Pablo? Per què no es busquen noves fonts de finançament del fons de pensions per assegurar la qualitat de vida en els seus anys de vellesa a qui han contribuït al fet que Espanya ocupava fins ara el 13è lloc en el rànquing d’economies mundials.

Myrtha Casanova – Presidenta de l’Institut Europeu per la Gestió de la Diversitat

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Myrtha Casanova
Myrtha Casanovahttps://iegd.org
Presidenta Institut Europeu per la Gestió de la Diversitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES