‘La Nit més IN’ omple el Gran Teatre del Liceu en un espectacle protagonitzat per artistes amb discapacitat

Més de 2.000 persones van assistir a la gala organitzada per la Fundación Grupo SIFU

nit mes in artistes discapacitat grupo sifu
El Gran Teatre del Liceu presentava un aspecte espectacular // Foto: Grupo SIFU

La tercera edició de La Nit més IN que organitza la Fundación Grupo SIFU, va aplegar ahir més de 2.000 persones que van omplir la Sala Principal del Gran Teatre del Liceu per assistir a la gran cita anual de la ciutat de Barcelona amb l’art i la discapacitat.

La nit més IN és el nom que rep la gala de la INtegració, la INclusió i la INterpretació, un espectacle de música i dansa protagonitzat per artistes amb discapacitat, que pretén donar visibilitat al col·lectiu i promoure la plena integració social i laboral de les persones amb discapacitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

“Fa 25 anys nosaltres vam apostar per aquest col·lectiu quan ningú hi creia, oferint-los una oportunitat laboral i posant per davant les persones” va explicar Cristian Rovira, Vicepresident de Grupo SIFU i la seva fundació, en referència al recorregut de l’organització. Albert Campabadal, President del centre especial de treball i la fundació, va destacar en el seu discurs “el balanç emocional d’aquests anys i el fet d’haver contribuït a canviar la percepció que existia sobre les capacitats laborals de les persones amb discapacitat”. “Grupo SIFU ha obert el camí de moltes altres empreses que avui també aposten pel treball de les persones amb discapacitat”, va afirmar.

Amb aquesta vocació de sensibilitzar a la societat, l’espectacle va reunir a artistes nacionals i internacionals amb diferents capacitats. Procedents de Portugal, Ritmos Urbanos va presentar IN-visibles, un espectacle de breakdance especialment creat per aquesta gala amb la participació d’”Speedy”, un reconegut ballarí amb discapacitat física.

BANER_300X250

Cornel Hrisca-Munn, un bateria i baixista britànic d’origen romanès amb discapacitat física, i Oriol Saña, un dels violinistes professionals més actius de la seva generació, van protagonitzar la primera actuació musical de la nit amb la peça Sweet Child ‘O’ Mine, de la banda de rock Guns & Roses. En els últims anys, en Cornel ha revolucionat la xarxa amb els seus vídeos interpretant cançons de rock amb el baix i la bateria, que toca amb els avantbraços aguantant les baquetes amb una cinta.

Toni Fernández, guitarrista invident, Hugo Flores Niubó, pianista amb Trastorn de l’Espectre Autista, Ángel Carmona, baixista amb discapacitat física, i Paula Lópezpianista amb discapacitat física, van ser els artistes nacionals de la nit. Van actuar en solitari o duet, a més de formar un sextet juntament amb Cornel Hrisca-Munn i Oriol Saña.

La sorpresa de la nit la va donar la vocalista Gisela, que va pujar a l’escenari per retre homenatge a la cantant Camila Vargas, desapareguda ara fa un any, interpretant la seva cançó “Lo puedo aconseguir”.

En l’apartat més institucional de la gala, el president del Grupo SIFU i la seva fundació, Albert Campabadal, va entregar el primer reconeixement de la nit a l’empresa LIDL per la seva contribució a la creació de llocs de treball per les persones amb diversitat funcional. D’altra banda, es va homenatjar la tasca dels 4.600 treballadors que conformen el centre especial de treball Grupo SIFU, amb presència a tot l’Estat. Javier Duró, empleat del grup amb discapacitat va recollir el reconeixement en nom dels treballadors.

Finalment, l’esport també va estar present a la gala. El nedador menorquí Martí Riera va explicar en primera persona com es va convertir en el primer lesionat medul·lar en creuar els 37 km que separen les illes de Mallorca i Menorca, gràcies a una beca de la Fundació Grupo SIFU.

 

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*