Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciDiscapacitatLa miastenia és una malaltia neuromuscular que afecta a 15.000 persones a...

La miastenia és una malaltia neuromuscular que afecta a 15.000 persones a Espanya i provoca debilitat muscular extrema

Avui, 2 de juny, que es commemora el Dia Internacional de la Miastènia, es posa en marxa 'Miastenia, enfocant junts el camí #MiasteniaVisible

dia mundial de la miastenia
Cartell Dia Mundial de la Miastènia // Foto: Federació ASEM

Avui, 2 de juny, es commemora el Dia Internacional de la Miastènia, una malaltia rara neuromuscular autoimmune, congènita i crònica. Els símptomes principals de la qual són la debilitat muscular extrema i la fatiga dels músculs esquelètics. Es tracta d’una malaltia desconeguda que pot arribar a ser molt invalidant, cosa que afecta enormement la qualitat de vida del pacient.

Segons les dades de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), la miastènia afecta unes 15.000 persones a Espanya, de les quals es calcula que el 62% són dones i el 38% són homes.

banner newsletter oferta 50%

La miastènia es desenvolupa quan és el propi sistema immunològic del cos el que, per error, ataca la connexió que es produeix entre els nervis i els músculs. Per això, el principal símptoma és la debilitat muscular extrema generalitzada, que afecta el 75% dels pacients. És un símptoma que tendeix a fluctuar sobretot els tres primers anys. Si aquesta debilitat afecta la capacitat de deglutir i sobretot la de respirar, pot arribar a derivar en conseqüències greus per al pacient.

La Miastenia és també coneguda com la malaltia del floc de neu perquè no hi ha dues experiències iguals entre els pacients. No obstant això, el 65% dels afectats manifesten els primers símptomes amb problemes oculars, com ara visió doble o parpelles caigudes.

Amb l’objectiu de donar visibilitat a la malaltia entre la societat, l’Associació Miastenia d’Espanya AMES, que forma part del Moviment ASEM, ha posat en marxa la campanya ‘Miastenia, enfocant junts el camí #MiasteniaVisible i la III Jornada d’Acollida dels pelegrins del camí de Sant Jaume adaptat a pacients amb Miastènia, que se celebra el dia 2 de juny a l’Hospital Clínic Universitari de Sant Jaume.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content