Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciInclusió SocialLa meitat dels espanyols creuen que les persones amb diversitat funcional són...

La meitat dels espanyols creuen que les persones amb diversitat funcional són asexuals

Segons un estudi realitzat per la marca de benestar sexual LELO

persones amb diversitat funcional asexuals
L’estrès provoca inapetència sexual // Foto: GerhardLipold (PxHere)

La meitat dels espanyols (46%) creu que les persones amb diversitat funcional són asexuals, una creença errònia que vol eradicar el 71% d’aquestes persones que, a més, asseguren que no tenen les mateixes oportunitats i opcions al seu abast per viure la seva sexualitat com qualsevol altra persona, segons un estudi realitzat per la marca de benestar sexual LELO.

En la majoria dels casos, el desconeixement és la causa principal d’aquestes creences, i en l’àmbit sexual encara més. Gairebé la meitat de les persones amb diversitat funcional (47%) afirma que la societat sol identificar erròniament la sexualitat per la discapacitat.

El 56% dels enquestats que pateixen alguna diversitat funcional assegura que la seva vida sexual o sentimental s’ha vist afectada negativament després de sentir-se jutjats per la societat. De fet, molts reconeixen que en algun moment s’han sentit discriminats socialment (38%), i que els obstacles més grans als quals s’han d’enfrontar són l’ansietat emocional (57%) i l’accessibilitat (40%).

La majoria dels participants –tant amb diversitat funcional com els que no– creuen que el seu entorn està adaptat i és més accessible per a aquells que tenen alguna diversitat funcional (72%), tot i així, encara queda molt de camí per recórrer.

En aquesta línia, l’estudi revela també que el 57% dels espanyols desconeixen també que les joguines sexuals poden ajudar a alleujar el dolor crònic o la tensió en persones amb diversitat funcional, alhora que augmenta l’autoestima, la confiança i l’optimisme amb l’oxitocina que s’allibera amb l’activitat sexual.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content