La Marató de TV3 d’enguany tractarà sobre l’ictus i les lesions medulars i cerebrals

A Catalunya és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes

marató tv3
Logo de La Marató de TV3 // Foto: Imatge cedida per TV3

La Fundació de la Marató ha fet públic la temàtica a la que dedicarà els seus esforços la propera edició de la Marató de TV3 que es celebrarà el proper 18 de desembre. Es tracta de l’ictus i les lesions medulars i cerebrals traumàtiques.

L’elecció ha sorgit després que la Comissió Assessora Científica de al Fundació valorés les propostes presentades per diverses entitats de l’àmbit de la salut en la darrera convocatòria que es va fer al juny de l’any passat.

BANER_300X250

A Catalunya, l’ictus és la primera causa de mort entre les dones i la tercera en els homes. Cada any es produeixen 13.000 casos dels que 1.300 es donen en menors de 55 anys.

Malgrat sobreviure al ictus, un 45% de les persones afectades per aquesta malaltia queden amb una discapacitat motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió amb greus repercussions en la qualitat de vida. A Catalunya, hi ha actualment 900 nens amb alguna discapacitat causada per ictus. En el món, l’ictus afecta a 17 milions de persones i causa la mort de sis milions cada any, sent la primera causa d’incapacitat.

La Marató 2016 també tractarà les lesions medul•lars i cerebrals ocasionades per un traumatisme. Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i percepcions, de les emocions i de la conducta, així com de l’atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*