27.8 C
Barcelona
Dijous. 2 juliol, 2020
Inici Discapacitat La línia 7 del bus a Girona implantarà el transport a demanda...

La línia 7 del bus a Girona implantarà el transport a demanda per a persones amb mobilitat reduïda

girona-transport-demanda-bus-persones-mobilitat-reduïda
La prova pilot començarà el proper 19 d’agost // Foto: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona implantarà a partir del proper 19 d’agost i durant 6 mesos, modificacions al trajecte de la línia 7 del bus urbà on la principal novetat serà la implantació del transport a demanda per a persones amb mobilitat reduïda a la plaça de Sant Domènec.

Així doncs, les persones que necessitin fer ús d’aquest servei caldrà que, en primer lloc, estiguin autoritzades per l’Ajuntament de Girona per fer-ho i, en segon lloc, que sol·licitin prèviament la parada del bus quan necessitin pujar o baixar a la plaça. L’autorització per utilitzar el servei es pot demanar a través del correu electrònic gestio@tmgsau.cat

Pel que fa a la sol·licitud de la parada, es pot fer de diverses maneres: per una banda, si ja són dins del vehicle, poden avisar directament a la persona conductora del bus perquè pari a Sant Domènec; i, per altra banda, si el que necessiten és agafar el bus des de la parada de la plaça, podran fer la petició a través d’una aplicació mòbil o bé trucant a un telèfon que se’ls facilitarà quan facin la petició d’autorització. 

“La implantació del transport a demanda a la plaça de Sant Domènec era ja una de les mesures previstes dins del Pla de mobilitat urbana vigent de la ciutat, que es va aprovar el desembre del 2014. Amb aquesta actuació, es busca millorar la puntualitat, l’accessibilitat i la cobertura de la xarxa del transport públic en bus de la ciutat”, ha explicat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

A més d’aquesta novetat a la línia, es crearan quatre noves parades al carrer de la Muralla, dues a la zona més propera a l’entrada al Campus del Barri Vell –que substituiran la parada de davant de la Facultat de Lletres, que quedarà anul·lada– i dues a la part baixa de Torre Gironella –davant dels números 5 i 7 del carrer de la Muralla. El trajecte de línia 7 del bus també quedarà afectat pels canvis i, quan es faci el circuit de tornada des de Torre Gironella cap a Can Gibert del Pla, no es passarà pel carrer de la Muralla.

Després del període de prova, Transports Municipals del Gironès SAU (TMG), operadora de la línia, avaluarà la satisfacció dels usuaris a través d’enquestes i l’aplicació mòbil.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

La nova Estratègia Europea de la Discapacitat tindrà en compte a les empreses inclusives

El Parlament Europeu va aprovar el passat 19 de juny una esmena de la Comissió d’Ocupació i...

Un total de 14 alumnes cecs o amb discapacitat visual es presenten a les proves de Selectivitat a Catalunya

Un total de 14 alumnes cecs i amb discapacitat visual greu de Catalunya faran les Proves d’Accés...

Normalització i aposta per les noves tecnologies, claus pel futur de l’esport adaptat

Aquest dimarts 30 de juny ha finalitzat el cicle de debats que, durant aquest mes de Juny,...

ECOM no entén l’absència de la discapacitat física en la revisió del model d’autonomia i atenció a les persones

ECOM ha lamentat que el Govern de la Generalitat no hagi comptat amb la participació de les...