La línia 7 del bus a Girona implantarà el transport a demanda per a persones amb mobilitat reduïda

Farà una prova pilot durant 6 mesos a la plaça Sant Domènec

girona-transport-demanda-bus-persones-mobilitat-reduïda
La prova pilot començarà el proper 19 d’agost // Foto: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona implantarà a partir del proper 19 d’agost i durant 6 mesos, modificacions al trajecte de la línia 7 del bus urbà on la principal novetat serà la implantació del transport a demanda per a persones amb mobilitat reduïda a la plaça de Sant Domènec.

Així doncs, les persones que necessitin fer ús d’aquest servei caldrà que, en primer lloc, estiguin autoritzades per l’Ajuntament de Girona per fer-ho i, en segon lloc, que sol·licitin prèviament la parada del bus quan necessitin pujar o baixar a la plaça. L’autorització per utilitzar el servei es pot demanar a través del correu electrònic gestio@tmgsau.cat

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Pel que fa a la sol·licitud de la parada, es pot fer de diverses maneres: per una banda, si ja són dins del vehicle, poden avisar directament a la persona conductora del bus perquè pari a Sant Domènec; i, per altra banda, si el que necessiten és agafar el bus des de la parada de la plaça, podran fer la petició a través d’una aplicació mòbil o bé trucant a un telèfon que se’ls facilitarà quan facin la petició d’autorització. 

“La implantació del transport a demanda a la plaça de Sant Domènec era ja una de les mesures previstes dins del Pla de mobilitat urbana vigent de la ciutat, que es va aprovar el desembre del 2014. Amb aquesta actuació, es busca millorar la puntualitat, l’accessibilitat i la cobertura de la xarxa del transport públic en bus de la ciutat”, ha explicat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

BANER_300X250

A més d’aquesta novetat a la línia, es crearan quatre noves parades al carrer de la Muralla, dues a la zona més propera a l’entrada al Campus del Barri Vell –que substituiran la parada de davant de la Facultat de Lletres, que quedarà anul·lada– i dues a la part baixa de Torre Gironella –davant dels números 5 i 7 del carrer de la Muralla. El trajecte de línia 7 del bus també quedarà afectat pels canvis i, quan es faci el circuit de tornada des de Torre Gironella cap a Can Gibert del Pla, no es passarà pel carrer de la Muralla.

Després del període de prova, Transports Municipals del Gironès SAU (TMG), operadora de la línia, avaluarà la satisfacció dels usuaris a través d’enquestes i l’aplicació mòbil.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*