La Generalitat tancarà tots els centres de dia per a gent gran a partir d’aquest dilluns pel COVID-19

S’activa el servei d’atenció domiciliària (SAD) pels usuaris més vulnerables

generalitat centres dia gent gran covid-19
Persones grans al Centre de Dia de Santa Clara, al centre històric // Foto: Herminia Sirvent

Seguint les instruccions del Departament de Salut, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha pres la mesura de tancar a partir d’aquest dilluns tots els centres de dia per a gent gran.

Tot i això s’identificarà, a través dels centres de dia, totes les persones en situació de vulnerabilitat que necessitin continuïtat d’atenció a la seva llar, tenint en compte els criteris següents:

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

– Persones en situació de dependència que viuen soles i no tenen suport familiar.

– Persones en situació de dependència que, tot tenint suport familiar, aquest es pot considerar insuficient.

BANER_300X250

Per a totes aquestes persones vulnerables s’activa el servei d’atenció domiciliària (SAD) i d’àpats d’acord amb el circuit que estableix cada territori en funció de la intensitat de l’atenció al domicili que les persones necessiten i el nombre d’àpats diari.

És a dir, les persones que no podran accedir a un centre de dia a partir de dilluns tindran cobertes les seves necessitats d’atenció i de menjar a través del SAD que es veurà ampliat i reforçat. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies assumirà tot el sobrecost que tinguin aquests serveis que gestionen els ajuntaments o consells comarcals a través del contracte programa.

S’activaran circuits de coordinació territorial per a resoldre incidències de manera coordinada amb les entitats que gestionen el SAD, els ajuntaments i consells comarcals (les àrees basques de serveis socials) i els serveis territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Els professionals del SAD que faran l’atenció domiciliària seguiran els protocols de protecció davant del coronavirus així com el protocol de maneig de casos acordat amb el Departament de Salut.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*