La Generalitat reserva 20 milions d’euros de la seva contractació pública a Centres Especials de Treball d’Iniciativa Social

L’import suposa un augment del 33,3% respecte a l’any passat

infografia reserva govern contractació pública centres especials treball
Infografia reserva contractació pública de la Generalitat // Foto: gencat

El Govern ha aprovat la reserva 20 milions d’euros del total de la seva contractació pública per al 2019 a Centres Especials de Treball d’Iniciativa Social (CETIS) i empreses d’inserció, o que tinguin en plantilla més d’un 30% de treballadors amb discapacitat o en situació d’exclusió social. Aquest import, que representa un increment del 33,3% respecte al fixat l’any anterior, és la suma total de les quantitats que els departaments de l’Administració de la Generalitat i les entitats del sector públic que tenen adscrites han de reservar aquest 2019 per adjudicar contractes a entitats que fomenten la integració de persones discapacitades i a la inserció social de col·lectius desafavorits.

D’acord amb la línia marcada per la directiva europea de contractació pública del 2014, la iniciativa té com a finalitat facilitar l’accés d’aquests centres i empreses a la contractació pública i s’emmarca en la voluntat del Govern de donar un suport institucional indirecte a la important tasca social que duen a terme.

BANER_300X250

Per garantir el compliment d’aquest acord, els departaments i les seves entitats hauran de comunicar semestralment els objectius assolits a la Direcció General de Contractació, que serà l’òrgan encarregat de fer-ne el seguiment. A més, cada vegada que s’adjudiqui un contracte en el marc d’aquest acord, s’haurà de fer constar al Registre Públic de Contractes, dins l’apartat “Reserva social”.

La Generalitat va començar a fer reserves socials per afavorir la contractació ja l’any 2002, convertint-se en la primera administració de l’Estat en aquesta matèria. En aquest sentit, i d’acord amb les dades de balanç de compliment del 2018, l’administració catalana va destinar l’any passat 44,5 milions d’euros a la contractació reservada a objectius socials, gairebé el triple de l’objectiu que establia l’acord de Govern, que fixava en 15 milions d’euros la quantia reservada per a contractes amb CETIS i empreses d’inserció.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*