La Generalitat posa en marxa una borsa de treball pionera per a persones amb discapacitat intel·lectual

Per cobrir llocs vacants dins de l’Administració

borsa treball pionera generalitat discapacitat intel·lectual

La Generalitat ha constituït una borsa de treball reservada a persones amb discapacitat intel·lectual per cobrir llocs vacants dins l’Administració. En aquesta borsa, que és pionera a totes les administracions públiques, han quedat inclosos els candidats i candidates que van superar el procés selectiu però no van obtenir lloc en la darrera convocatòria de places adreçades a persones amb dificultat d’integració laboral per raó de la seva capacitat intel·lectual.

Aquest darrer procés selectiu es va tancar el passat mes d’octubre amb la contractació de 24 persones amb dificultats especials d’inserció laboral. Van superar el procés un total de 126 aspirants. Els 24 que van obtenir la millor puntuació van ocupar els llocs convocats, mentre que la resta ha passat ara a integrar la borsa de treball per poder ser contractats amb caràcter temporal si es produeix alguna vacant. D’aquesta manera, els llocs de treball destinats a persones amb discapacitat intel·lectual es mantindran permanentment ocupats.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La Generalitat és capdavantera en integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual a través del Programa DIL. El programa s’adreça a persones que tenen com a mínim un 25% de discapacitat intel·lectual reconeguda, que poden accedir a un lloc de treball a la Generalitat mitjançant convocatòries específiques pel sistema de concurs de mèrits.

La primera convocatòria de places específica per a aquest col·lectiu es va fer l’any 2003 i, des de llavors, se n’han fet quatre més. Actualment, el programa inclou un total de 95 treballadors i treballadores, que realitzen tasques d’ajudant en serveis generals (arxiu, magatzem, telefonista, neteja, etc.) en els diversos departaments de la Generalitat.

BANER_300X250

D’altra banda, la Generalitat també és referent perquè ha estat la primera administració en què el seguiment dels treballadors i treballadores d’aquest col·lectiu el realitzen tècnics de la pròpia administració. Així, el personal tècnic en inserció laboral, adscrit a la Direcció General de la Funció Pública, fa un seguiment individualitzat de cada treballador i del seu entorn i en dissenya el pla anual de formació específica. Tots els treballadors del Programa DIL compten també amb personal referent al seu departament que els facilita l’aprenentatge de les seves tasques i el desenvolupament de les relacions socials a l’entorn laboral.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*